Ett stort paket i brevlådan

Majken har fått ett par nya vinterkängor! Eller nya och nya.. nästan:) Jag hittade dom på Blocket. Knappt använda, i superfint skick! Vi köpte exakt lika till Thea förra vintern, och dom är hur bra som helst!
Speciellt bra till pyttefossingar som Majken har, för dom är MYCKET smidigare än tex Kuoma, Viking och Pax. (Enligt mig) Alltså extra lätta att gå i när man just lärt sig gå:)

Nu i veckan var vi in till Garvarns skor som säljer just denna modellen och han tar 950:- för dom. Hur som helst provade vi ut rätt storlek, sen gav jag mig ut på blocket och tradera och letade reda på ett par i fint skick;)

350:- Inkl frakt betalade jag för dessa! Pjöörfekt!
Jag är inte bara snål, jag är smart oxå..haha
'


Undrar?

Är det sant att flyktingar som kommer till Sverige har fri tandvård? Nåt som många svenskar inte har råd med. Och vad gör dom egentligen sent på nätterna i gamla turistbyråns lokaler? Finns det längre någonstans för ungdomar att ta vägen på kvällarna?

Jag är intresserad över att få reda på vad kommunerna (vi skattebetalare) erbjuder flyktingarna.. Finns det någonstans man kan läsa om det?


Ullared

Jag glömde ju att tillägga att Majkens stora kompisar och syskon såklart också är välkomna att komma och partaja:D Kanske söndagen den 10:e!? Jag ska knåpa ihop inbjudningar:) Och fylla fiskdammspåsar med gooodis!

Det ryktas om att jag och Hanna ska till Ullared och shoppa loss!:)
Om precis en månad har vi bokat bussbiljetter dit. Dä bli gräjje dä!
Ingen kunde nog vara lyckligare än jag haha.. Jag har ju aldrig varit där tidigare. Och dessutom passar det perfekt att åka då och fixa alla julklappar, och presenter till Theas 3-års dag i januari!
Nu håller jag på att samla på mig lite smarta tips, hur man ska förbereda sig och vad man ska ha med sig..
Mycket pengar har jag förstått iaf!

Någon som har något bra "Ullareds-shoppingtips"?:)

Jag hoppas ju på att få en skymt av VDn Boris. Han är ju så läcker! Helt i min smak;)!

Nu ska jag, Linnea, Fia och Kristoffer fortsätta titta "Berg flyttar in".
Godnatt!


Kalasplanering

Jag bara älskar tisdagar som denna. Jag jobbar inte tisdagar, och så har vi inga andra aktiviteter inbokade! Och denna vecka är Kristoffer ledig. Lugnt och skönt. Toppen!

Efter lunch gick vi upp på stan för att uträtta lite ärenden.
Inne på Globe hittade vi massa Pippi-kalas-prylar som vi ska ha till Majkens kalas! Syrran fick välja tema:) Muggar, inbjudningskort, ballonger, tallrikar och kalaspåsar till fiskedammen.. Jag och Thea ska måla fiskar på ett lakan imorgon!

Nu är ju frågan om vi ska ha ett kompiskalas för henne eller bara släktingar?! Hmm.. Jag kan inte förstämma mig:) Har hon några små kompisar som vill komma och kalasa måntro?:)


Thea och Majken somnade i vagnen samtidigt idag (det händer INTE ofta nuförtiden), så jag och K fick lite ensamtid i solen! Såå skönt!




Annars har vi varit ute på gården och fixat lite på eftermiddagen!
Jag städade garaget och Kristoffer tjyvklippte ned lite fula buskar på andra sidan staketet. Thea satt på sig sina trädgårdshandskar och skulle absolut vara med pappsen och klippa å dra bort dom stora grenarna:)





Efter ett tag kom farmor och farfar förbi med en mini-grod-tårta, så då vet ni vad hon har ätit för kvällsmat! Hon klagade nyss över att hon hade ont i magen..höhö. Skyll dej själv mitt kära lilla barn, säger jag bara;)

Nu ska jag lägga mig på soffan och slöa. Jag har världens skallebank och mensvärk. Det känns precis lika som det gjorde i början av mina förlossningar, det krampar liksom:o Bajs då!


Jag har dille på Polarns randiga mössor, o...

img_6807 (MMS)

Jag har dille på Polarns randiga mössor, okej? :)


Trevlig älg..

Hej mitt namn är Elin och jag klipper tandkrämstuberna på mitten för att få ut det sista i tuben.
Joråmenvisst! Ingen mer som har såna pensionärsideér för sig?;)

Dom tre-fyra senaste helgerna har jag ju levt loppan, så nu känns det konstigt att sitta här själv. Ingen helg utan Knin o Totte, Var är ni? Vad gööör ni??! Det är tomt utan er!

Och mina kära systrar och föräldrar som är i Stockholm och gör vadå? Shoppar och springer Lidingöloppet?! Nåt sånt larvigt iaf.
Synd för er att ni inte kan vara med oss ute och leka i sandlådan! Ni missade att måla med vattenfärg oxå. Och ni missade popcornen och blåbärssaften. SYND!

Nä skämt åsido. Kom hem nu, för idag har varit en riktig TRÅKDAG!

Godnatt!







Popcorn

Nån marknad blev det inte idag, men imorgon förhoppningsvis!

Pappsen åkte nyss till jobbet för ett till 12 timmars pass, så vi får försöka oss på lite lördagsmys ensamma.

Vi har precis poppat lite popcorn och blandat blåbärssaft som vi ska avnjuta till de där finska barnprogrammet "Karamelli", Huuh!!! Tjejerna har radat upp sig så fiint i soffan:) Som vanligt när det vankas snacks..

Nu ska jag börja duka matbordet. Jag har lagat nån spicy kycklingwook!
Trevlig lördag alla!


Lejonsenapsnyföddbajsgul

Idag på fm packade vi in oss i bilen, hela familjen och åkte till Borlänge!
 
Först gick vi i Kupolen och kikade. Jag hittade ett fint set, kofta och klänning till Majken på Polarn. o Pyret.
Koftan är iofs i strl 86 och klänningen är en stor och lång 80, så båda tjejerna kan använda det:)

Å nu ska ni inte säga lika som Kristoffer, att koftan var det fulaste ni sett och färgen påminner om bebisbajs och inte senap. För den är FIIIIIN! Sådeså;) Aj lööv lejongula plagg!

Inne på Babyproffsen hade dom 20% på alla kläder, dessutom hade jag en bonuscheck så vi fick
*Didriksson regnställ, galonvantar och fuskpolo för ynka 54 kr!


Vi åt såklart lunch på Max, sen åkte vi vidare mot Sågmyra och Lager157 där vi mötte upp Hanna o barnen och Annelie och Tova!
Vi var in på "Calimero"(rätta mig om jag har fel) och där fanns ju ALLA Villervallakläderna. Jag blev helt snurrig av allt fint, så det slutade med att jag inte köpte någonting:( Jag surar fortfarande lite över det.. Jag får beställa från nätshopen ist!



När vi kom hem stoppade jag tjejerna i badet.
Dom busar verkligen med varandra och bråkar nästan aldrig, trots att dom båda är ganska hårdhänta och vilda.
Det är härligt att sitta i tjuvkika på dom i smyg och titta hur dom är/gör mot varandra. Jag tror dom har börjat utveckla nåt eget sätt att kommunicera:)

 Mina älskade små ludenbenar♥


♥ ♥ ♥

Imorgon har jag och Hanna tänkt ta med oss barnen på markad i Kopparberg, men nu sägs det att det ska regna imorgon.. Humhum.

Jag ska gå upp och lägga mig, och appropå ingenting så är jag inte rädd för att vara hemma själv på nätterna!
Jag måste inte ens kolla under sängen eller sova med täcket upp till öronen längre!


ruggigt

Morotsstavar och dip. Det är grejer de! Jag och K kom nyss upp ur plurret! Det är ju så skönt att lägga sig i ett HETT bad och tända lite ljus när hösten smyger sig på..

Idag fick vi äntligen tummen ur och åkte till tippen med våran fiina skräphög som har legat på uppfarten ett bra tag. Nu ska jag pimpa litegrann så vi får höstsnyggt på gården. In med plastmöblerna och parasollet, fram med stora ljuslyktorna och lite ljung i krukor. 

Om det var någon som undrade hur det gick med vårat sovrum som jag skulle göra om, kan jag informera att det har inte hänt ett piss! Allt är utrivet men sen kom jag på att vi har två miljoner andra ställen som har prio ett egentligen...
T.ex köket......

Åh jag blir deprimerad! Köket har sett ut såhär i lite drygt 2 år.
Jag tänker att det är bättre att jag får ett helt nytt kök ist!
Alla vitvaror är ju nya, så det är ju bra, men va gör de? när helheten ändå är rutten och äcklig!

Nä.. Orka klaga, nu ska jag fortsätta mysa!



Torsdag. Nä nu ljög jag.. ONSDAG såklart!

Tjejerna SOOOOOVER!! Kristoffer jobbar extra så han dyker upp runt 22. Jobbig dag idag alltså!
Min lilla Majkensnuffla har så ont i munnen. Sen envis slemhosta och en massa snor oxå:(
Hon har båda framtänderna påväg ner, varav den ena har börjat spricka igenom. Hon äter INGENTING förutom kalla saker, så till kvällsmat idag slukade hon två glasspinnar..

Ni missar väl inte hennes ettårsdag?! (Det höll nämligen hennes mormor på att göra.. Idag stod vi och pratade ute på våran gård och mamma tyckte att hon gick så stadigt, inge stappel.
"Ja, få se hon är väl lite drygt 10 månader nu va..." - Mamma, hon fyller ett om 11 dagar!!)

Hon fyller alltså ETT år den 3 okt. Om 11 dagar för att vara exakt! Kalaset blir den tredje på söndagen, dom som vill är välkomna, så nu äre bara att sätta igång att köpa presenter!;)

Thea är har varit på fantastiskt bra humör dom senaste dagarna efter en liten svacka. Och nu verkar hon gilla dagis! Nu springer hon in till dom andra barnen och vinkar glatt vid fönstret när jag åker iväg. Vad hände liksom?! Men är hon glad, är jag glad.

Nä jag har förtusan inga smaskiga nyheter till er.

Jag och en liten ettåring Thea, jan -09.

Majken, snart ett år.
 
Visst är dom inte så värst lika vid samma ålder?


tjoflöjt!

Fan. Jag hinner inte blogga ordentligt som jag vill!

Ikväll har vi haft middagsdejt med Karin och Totte. Männen fixade med våran bil först, sen åt vi lasagne och pizzasallad i massor.
Annars idag har vi uträttat lite olika ärenden på förmiddagen. Jag och Majken tog oss sovmorgon till halv tio och Thea har varit på dagis. Taskigt!! Fy o blä att skicka iväg sitt stora barn på dagis å ligga kvar i sängen och mysa med lillasyster...

För övrigt är valet klart och SD kom ju in i riksdagen, (det har väl ingen missat) så nu blir det spännande. Jag börjar helt seriöst bli intresserad av politik?! Jag som aldrig har brytt mig tidigare.

Nu ska jag paketera två par skor som jag sålt på tradera. Sen blire sängen för imorgon ska jag iväg på special-jobb-uppdrag. 50-öringarna försvinner ju snart och då höjs panten till 1 kr och i samband med det ska det in med lite ny info i butikerna! Mjaa. Det går nog bra de med.

Nä men va kul de här var då. Verkligen!!
Godnatt alles zu zammen! (rätta min tyska Eva;)

Vi är ute i svampskogen! Jag, Thea, Majken...

img_0625 (MMS)

Vi är ute i svampskogen! Jag, Thea, Majken, Linnea, Jonny, mamma, mormor och morfar!:)


Pappa har 50-års fest ikväll, och det bäst...

img_0617 (MMS)

Pappa har 50-års fest ikväll, och det bästa av allt? - Riktigt fatöl i baren i trädgården;)


"Med på bilden är HUNDSTORASYSTER" Larvigt!!

img_6807 (MMS)

"Med på bilden är HUNDSTORASYSTER" Larvigt!!


Bara en sak till...

Inläggen duggar tätt ikväll!

Kristoffer tror inte att män har någon biologisk klocka! Klart dom har säger jag!!
Han säger att män bara kan bestämma sig för att dom inte vill ha barn och sen aldrig känna någon "naturlig" längtan. För man har bestämt sig. Hur ligger det till egentligen? hmm..

Sen är jag trött på hans millimeterraka upplägg av äggen på sina äggmackor. Att kaviaren alltid har ett exakt mönster. Att han alltid måste ha med sig ett jämnt antal smörgåsar till jobbet, även fast han kanske är hungrig på en till. Att han alltid måste ta med sig rena kalsonger in i badrummet, så det bara är att klä på sig direkt efter duschen. Att det tar honom 10 minuter att hacka en lök och att han BARA kan laga mat om han får laga efter receptboken!!! Att han ALLTID får mig att känna mig slarvig, fast det är JAG som är NOGGRANN!?!?

Eller så är det just DET som får mig att tycka så mycket om honom.. FAN va knepigt:)

Thea somnade till slut på soffan, efter 2 timmar.
Snygg stajl iallafall...


...en te...

Har jag visat er min senaste vagn?! Jag tror inte de va?
Det är iaf ett loppisfynd. En  dubbel Brio. Modell okänd.. 
Jag fick vagn, regnskydd och en oförväntat fräsch helsvart åkpåse för 120 kronor.
Just nu bor den i mamma och pappas vedbod. Skräpvagnar som denna får utan tvekan förvaras utomhus.

Linnea undrade i vilken trappuppgång på Grågåsvägen jag hade snott den i ;)
Meeen. Den fyller en funktion och det är tydligen det som räknas med vagnar. Bara dom rullar liksom=s..

Den klarade både Linneá, Fia och Thea och Majken på en och samma gång, utan att ge vika. (Varför måste vi alltid försöka förstöra saker?) Dessutom FÅR man äta glass i den! Hehe..




Kalastajm!

Hipp Hipp Hurra!!!
Sötaste Emilia fyllde 3 år idag och vi var bjudna på kalas!:)





Med oss hem fick vi finaste Ej Sikke Lej-bodysuit till Majken och ett par supersöta uggs till Thea!


Gympastik

Gympan på tisdagar är en riktig höjdare:D

Thea laddar lite hemma först...





Idag följde Fia med:)

Ringarna är roligast, speciellt att hänga uppochned i knävecken!

Lite vattenpaus med älskingen;p




Långsamt

Thea sitter i trappen, skriker och gråter om vartannat. Där har hon suttit ungefär 35 min nu. KUL:)

Majken är högt och lågt. Sen tar hon Theas grejer.
Och istället för att rycka in och hjälpa till, Vem hade grejen först?!, kan jag inte låta bli att skratta åt eländet istället;) Helt plötsligt sitter jag här med två egna "stora" barn som bråkar. Och så ska JAG försöka vara rättvis och klok. Knepigt fast ändå inte.

Nä. Min energi försvann i samma sekund som Kristoffer slog igen ytterdörren. Han skulle iväg och jobba.. Såå ja. Vad gör vi nu? Lite eftermiddagsfika hade inte suttit helt fel..




Lilika i vinter

Tänkte Thea skulle få lite nytt att ha i vinter!
Att det blir LILA, det vet jag. Men jag funderar på vilken av dom jag ska välja??
Kvaliteten är nog ganska likvärdig skulle jag tro...

VILKET SET TYCKER DU ÄR FINAST/BÄST??
Eller har du tips på något annat bra märke? Måste inte vara lila!

Didriksons Tobie kids set
999:-



KappAhl Proxtec
Jacka 599:-/Byxa 399:-



Polarn o. Pyrets vinterjacka o byxa
995:-/695:-


Vilken härlig trio vi var igår kväll!! Fel...

img_6807 (MMS)

Vilken härlig trio vi var igår kväll!! Felicia was back in town:D Tänk att vi kilade stadigt, JÄMT förut för kanske 10 år sen å nu är vi gamla!! Tack för igår tjejer!


Trevlig helg på er!!

img_0581 (MMS)

Trevlig helg på er!!


Farmors kaviartorsk och Knallis

I morse åkte jag och barnen ut till Lillkyrkan, på fredagarna 9.30 har dom ju en "öppen" utegrupp, Knallisarna. Ni vet den gruppen vi ALLTID var ensamma på i höstas och våras, men idag testade vi igen:)
En till nyinflyttad mamma med två barn var oxå med. Hennes Freja var en dag äldre än Thea och dom lekte jättebra och flängde runt!

Nu är vi hemma. Barnen somnade i bilen påväg hem. Helt perfekt för mig som hann dammsuga hela huset och laga lunch under tiden:)

Här kommer receptet Linneá och alla ni andra!
Det låter inge vidare med kaviar i sås, men det är absolut värt att testa.
Det går supernabbt att laga, sen är det ju nyttigt med fisk.. Inte lika nyttigt med grädde kanske, men ändå..
 
Farmors kaviartorsk i ugn



400 gr fryst torskfilé
(eller färsk om man så vill)
5 dl hederlig grädde (Går ju att byta ut mot lite mjölk, men jag garanterar att det inte blir lika gott)
Några kläm på kaviartuben, kanske 3-4 msk
Lite kläm på en tomatpurétub.
Lika mycket som kaviaren ungefär.
Fryst eller färsk dill (lite lagom sådär)
Salt och peppar
Lite ströbröd och några små smörklickar

1. Tina upp torskfilén
2. Blanda grädde, mjölk, kaviar, tomatpuré, dill, salt och peppar i en bunke.
3. Lägg torskfilen i en ungsform.
4. Häll på såsen.
5. Strö lite ströbröd över alltihop och avsluta med någon klick smör uppe på fisken.
6. In i ugnen, 225 grader, tills fisken är vit och "trillar isär".. Ca 15-20 min.
Servera till kokt potatis och finrivna morötter! Nu ryktades det om en fika på stan med Karin. Jag är på, måste bara kläda på mig!!!:)



 


Lyckodag?

Både jag och Linneá har blivit erbjudna jobb idag! Inte på samma ställe alltså, men ändå! Ingen av oss har sökt jobb heller. Det var väl lite häftigt?:) Vi får väl se hur det blir, inget är klart för nån av oss ännu.

Annars har vi idag ätit kvällsmat på McDonalds med Hanna, William och Malva.
Thea envisas fortfarande med att kalla chicken nuggets för "tissi nasser" och det blir ju inte bättre av att Kristoffer kallar det för det oxå:)

Igår var vi förresten på "familje-bamse-gymnastik"(?!) på Knutsbo. Thea var helt vild och tyckte det var jättekul så nu ser vi fram emot nästa gång:D
Jag har funderingar på att skippa dagis på onsdagar för att kunna gå på sånggruppen som oxå är på onsdagar fast på em.. Sånggruppen börjar kl 14 och gymnastiken 17..
Det blir alldeles för stressigt att gå på dagis på förmiddagen oxå! Men frågan är om det är okej för dagis?
Ni som har dagisbarn, va tror ni? Är det okej?


 



Baka baka liten kaka

Hallon & blåbärspaj blir det!
Thea är så duktig och måttar upp och blandar.
Majken sitter uppe på bordet och provsmakar allt:)
Nu ska vi åka till mormor, morfar och gammelfarfar på jobbet och bjuda på pajen!

♥ ♥ ♥


Silja Galaxy

Det är väl ingen som missat att min uppdatering suger hängballe?
Inte för att det är nån nyhet, men grejen är att två barn, ett hus och två jobb och fritidsintressen tar upp den största delen av dygnet. Är det såhär livet kommer se ut tills barnen flyttar hemifrån och man går i pension?! Troligtvis...

HURSOMHELST! Vi flydde ju vardagen och åkte på kryssning lörd-sön!
Pics kommer här!


Taggade på bussen... Karin kör "vindögdlooken".. Så snyggt!
  

Äntligen ombord! Klädombyte före buffen!
(Observera att våra män har exakt lika kläder på sig. (Deras egna idé...)
    

Totte var helt galen i "Beef Jerky" alltså torkat rått kött med starka kryddor som han hittade i taxfreen.
Vi köpte en flaska minttu och shottade på, men jag kan inte minnas att det brände så fruktansvärt i halsen??!
    
   
Kameran fick stanna i hytten när vi partade loss på natten, så ni får tyvärr nöja er med dessa kort!!

Sean Banan stod som sagt på scenen efter några dansnummer som var som tagna från Lettlands bidrag i eurovisionsschlagerfestivalen.
 Hans uppträdande varade i knappt 15 min. Och då sjöng han "SKAKA RUMPAN" 3 ggr och en annan låt en gång;)
 Han skakade rumpan själv sen på dansgolvet och "vi" haha..(läs:Karin) blev bjudna på efterfest i hans hytt men Karin tackade vänligt men bestämt nej och han blev skitsur..haha.

Vi höll igång på dansgolven till 04 på morgonen, sen började allt att snurra liite för mycket i mitt huvud:)

Dagen efter runt 10 var vi tiptop igen!! Hur fräscha är vi inte vavava??
 
Jag vaknade panikhungrig och drog med mig Kristoffer till cafeterian och köpte frukost.
Vi skippade att boka frukostbuffe, för den serveras ju så jäkla tidigt!

Framåt eftermiddagen besökte vi taxfreen än en gång. Vi skulle köpa lite choklad men den var ju för tusan dyrare än här hemma! K köpte en låda Norrlandsguld som kassören glömde slå in, så den fick vi gratis!:) Behöver jag säga att vi pilade iväg snabbt därifrån?

Till sist hittade vi på lite saker till Thea och Majken..
Dom låg ju och sov när vi kom hem, men morgonen därpå blev dom så glada när vi var hemma igen!

Tack Mormor, Morfar och Fia för barnvakten!♥
  
   
 

Summasummarum: Vi hade det toppen, Tack för den här gången, Knin och Tott!


Som från ingenstans finns det helt plötsli...

img_0571 (MMS)

Som från ingenstans finns det helt plötsligt en nybyggd lekpark på vägen till Willys :D!!


Nu har jag försökt väcka henne i en kvart ...

img_0570 (MMS)

Nu har jag försökt väcka henne i en kvart utan resultat!! Att börja dagis kl 8 på morgonen är skit!!


Sockervadd eller mössor?! Vi vet inte rikt...

img_6807 (MMS)

Sockervadd eller mössor?! Vi vet inte riktigt...


Nu är vi hemma!! Hela familjen har kramats...

img_0566 (MMS)

Nu är vi hemma!! Hela familjen har kramats hela morgonen:) Vi har haft det hur kul som helst på Östersjön!   En granne kom just förbi med en barbiesparkcykel som dom hade till övers till Thea, hon blev så glad så:)  Jag återkommer med bilder från lilla trippen sen, nu ska vi luncha på stan och leka i lekparken. Ha en fin dag!


Yeeey!! Först buffe, nu förfest i hytten, ...

img_0562 (MMS)

Yeeey!! Först buffe, nu förfest i hytten, snart Sean Banan på scen!! Trevlig kväll på er!


Ego

Imorgon sticker vi på kryssning, så jag har förberett mig lite idag! Måste ju se lite anständig ut bland alla avsupna 40-åringar:)

Ny finstickad tröja med liten puffärm och nya örhängen samt en liiiten axelremsväska (till skillnad mot skötväskorna jag använt i snart tre år)

Mitt livs första läppstift inhandlades idag! 
Tidigare har jag kört med läppglans, men denna färgen var så fin!
IsaDora hade fått nya "höstfärger" som kändes rätt till mina egna färger.. Jag kan ingenting om hur man ska tänka med färger och smink..=s
Alltid när jag handlar smink på typ MakeUp Store eller FACE envisas dom med att jag ska ha limegrön och gul ögonskugga?! 


Lite färddricka!
Måste hissa denna underbart goda ekologiska äppelcider! Delicious!:)


Hämtade även ut tröjan jag beställde till Majken och Thea (jo, dom får dela på den:) från Me&I..
På partyt var den fin, men nu kändes den väldigt "julig"... Får se om jag behåller den eller ej..

 

Nu är det dax att bada med tjejerna, sen börja packa en liten väska till oss och göra iordning det Majken och Thea ska ha med sig till mormor och morfar!


Fredag

Vi hade ju finbesök här i förrgår! Sara och Johans lille Theodor är såå söt och go!
Äntligen fick jag snosa bebis igen!:)


Vi började dagen med en tripp till Grängesberg. Kristoffer fick "akuttid" hos en privattandläkare där, då folktandvården och alla andra tandläkare i stan har väntetid på ett halvår!
Kristoffer tuggade ju sönder en tand i våras, men har inte sagt nånting förrns nu när tanden började göra ont. Nu är tanden "lagad" lite provisoriskt.. En ordentlig lagning och rotfyllning senare kommer kosta ca 4500:-!!
Jag blev så avskräckt att jag överväger att ringa på engång och boka tid till mig själv.. Har inte varit på undersökning på 2 år nu! Dock har jag aldrig lagat ett endaste hål heller, men att göra en snabbkontroll skadar ju inte..

Vi försökte roa oss själva i Grängesberg i 1½ timme. Vad sjutton hittar man på??! Efter en fika och en sväng in på Konsum blev vi rastlösa..

Thea har haft sin kompis Rasmus här på förmiddagen! Det är super att ha mycket barn i området. Kompisarna kommer och går och man slipper, bestämma med andra mammor och pappor. Å bjuda på fika osv..hehe.


 
 


Igår var det ju husvisning på det "(ursäkta) FUUULA huset";p
Men det hanns inte med eftersom både jag och Kristoffer jobbade:( Så vare me de! Å förresten så brukar man kanske renovera när man flyttar till nåt nytt hus om någon inte visste de..haha..

Nu har Kristoffer slutat och vi ska upp på stan och fika med Hanna, William och Malva:) Jag ska köpa ett par skor jag kan ha imorgon och lite färddricka oxå:)

Tjingeling på er! Ha en trevlig fredagskväll!! // Elin






Finbesök och vattentäta skor

Thea var helt blöt om fötterna idag när jag kom och hämtade henne,
så nu har vi varit upp på stan och köpt ett par vattentäta höstskor!
Ryggan fick man på köpet!:)
Gulliver Softshell, 399:-




Sara, Johan, Tindra och deras lilla nykomling Theodor är på snart på ingång:) Äntligen ska vi få träffa det lilla knyttet! Thea och jag har varit iväg och köpt en present till Theo och ett paket åt Tindra.. Storasyrran måste ju oxå ha, annars blire orättvist:)

En blåbärspaj har jag svängt ihop på begäran;)
 


9:e oktober är vi bjudna på 25 års fest i folkan! Det blir skoj!
Tack för fina inbjudan!

Ikväll ser det förresten ut som att vädret tillåter en powerwalk..hmm. Jo jag vill..


Godmorning miss sunshine

Att dra upp två barn som ville ligga kvar och sova. Att blanda välling och bre mackor  för att äta i vagnen. Att hinna klä på sig själv. Att packa med kläder att ha på dagis. Att skjuta på en vagn som väger 17 kg, + två barn på 10 och 13 kg. Dagis tur o retur=4,3 km. Och klockan är inte ens 8!!! Det är jobbigt! Imorgon tar vi bilen ist...

Men om jag låter bli att klaga för en stund, så mår vi toppen hela familjen!

Faan. Jag måste störa mig liite till iaf.. Såg en "nyfödd-anonns" i nlt nyss. En familj som fått en son som fick namnet Lillebror-Igor. Syskonen hette Lena, Lillemor och Lillebror-Knut. Nu vill jag inte göra nån ledsen, men hur SJUTTON tänkte dom där??!!!:D Det var verkligen annorlunda namn på alla barnen..

Majken sover fortfarande så jag ska skynda mig att göra det jag är bäst på. Nämnligen STÄDA!

Hoppas ni får en bra dag!

RSS 2.0