Mums!

img_6807 (MMS)

Mums!


Fint



Åh vilka fina set, i härliga färger! Perfekt "Välkommen-till-världen" present!
499:- för filt och bodysuit..
Klicka dig genast in på webbutiken Gullgrodan


Hahaha... Ser nu att jag har skrivit i de...

Hahaha... Ser nu att jag har skrivit i den där lilla faktarutan på bloggen att jag är 22 år!!? Blev helt chockad när jag tänkte efter och trodde jag fyllde 23 i sommar. Det stämmer ju inte! Jag är ju 21 fortfarande:) Tjejerna vaknade nyss, så nu ska vi fixa frukost, sen en promenad upp på stan. Måste in på fk och få nån klarhet i om jag har anmält att jag vill ta ut ngn mer fp..


Tveklöst

Vilken spännande dag de har varit idag.. Hemlisar, överraskningar och trevliga besked har avlöst varandra! Jag tycker så mycket om min Kristoffer♥

Thea var hos tandläkaren imorse. Vilken duktig tjej alltså! Hon var knäpptyst och gapade snällt när tandläkaren skulle titta och borsta tänderna. Sen fick hon åka upp och ner i stolen.. När vi var klara sa tandläkaren att hon var helt paff. Hon hade aldrig varit med om någon sån liten som hade suttit så stilla och tyst:D (Kanske hon säger till alla?!) Ähh.. Jag blir ju så stolt!

Kristoffer tog med sig Thea på em och åkte till Borlänge och hämtade hem min nyaste kompis. Twin Nitron jag skrev om tidigare. Den rullar stadigt och jag är very nöjd! Och jag har ingen aning om hur många vagnar jag har haft nu.. 10? 15? Jag ska skriva några rader sen, om dom vagnar jag har testat på.
Å jag kan inte förstå varför en del stör sig negativt på att jag byter vagnar kors o tvärs.. HUR HAR HON RÅD??! VARFÖR?? haha..

Måste bara pimpa nya vagnen med en mugghållare för vårens alla kaffelattor jag ska dricka i solen, under tiden Thea är i lekparken och Majken sover;) En till dyna till Majken fattas också. Hoppas bara någon nappar på den gamla syskonvagnen. Annons ligger ute på blocket nu!

Nääee.. Nu orkar jag inte skriva mer med en hand.. Majken ligger och tuttar samtidigt:) Godnatt på er!





Hipp Hipp Hurra!

Vår kära lilla mamma fyller 43 år idag! Hon är inte så gammal:-)

Men inte ETT enda kort på henne hittade jag i datorn:/
På eftermiddagen firade vi med lyxiga räkmackor och tårta! Hela familjen samlad. Linneá pratar förresten BARA om sina cyklar och jag om mina barnvagnar, och vi är precis lika ointresserade av varandras hobbysar. Tack gode gud.

Imorse var vi ju iväg till Villgott för fotografering. Det gick prima! Såå mycket fina bilder på barnen! Jag kommer ha världens ångest när jag ska välja ut vilka foton jag ska skicka efter.
Jag lagade "soppa-på-en-spik-lunch" (korv med bröd) eftersom vi aldrig kommer iväg och handlar.. Kristoffer BARA JOBBAR!!! Ikväll också.. och på tisdag och onsdag. Om jag har fattat rätt vill säga=s

Vid 14 åkte vi hem till William och Mava för lite lek! (och jättemumsiga kladdkakemuffins!! Måste baka!) 
Nu är SEMESTERN BOKAD! En visit i Göteborg och bo på hotell. Det ska bli så kul att åka iväg med Thea nu i sommar för nu förstår hon ju så mycket mer:) Och dessutom att få åka med en kompis! De blir skoj!


I Lördags firade vi min mormor som också fyllt år! Hon fick en fin vårbukett med vita och korallfärgade tulpaner, "påskris"?! och några små kycklingar! Väldigt tjusigt jag och Linnea hade komponerat ihop. Jag måste göra en till oss också! Hon fick en extrem makeover i håret också:) Ny färg och styling!

Thea föll offer för Sofias krustång..hehe..


Hon pratar och pratar om dagarna. Nu kommer det långa meningar.. Vi blir helt paffa när hon sätter igång!


..Majken äter som en häst och har börjat göra pruttljud med munnen.
Direkt någonting är jobbigt, pruttar hon med munnen så det sprutar spott:p
Sen kan hon åla sig bakåt och snurra runt på golvet. Och sträcka sig ungefär huur långt som helst för att få tag på Theas leksaker och hon blir sur och säger som en liten lillmamma; NEEEEEEJ MINNA!! DEEE MIN!!


Fotografering! Våra fina tjejer är klara f...

img_6807 (MMS)

Fotografering! Våra fina tjejer är klara för fotografering på Villgott nu! Och som vanligt har jag syskonmatchat deras outfit;)


Nu vet jag!


En Emmaljunga Twin Nitro måste jag ha, efter att ha klämt och kännt på den i Borlänge idag. 
Jag har ju alltid varit jättenöjd med våran vanliga Nitro city. Den har hängt med nu i snart 1 ½ år. Och det är läänge för att vara mig. Så.. En sån blir det. Fast svart.
Jag ska ALDRIG mer köpa en RÖD vagn!;)


Morgonhälsningar från sängen:) Nu vankas d...

img_0061 (MMS)

Morgonhälsningar från sängen:) Nu vankas de frulle och Bamsefilm!


Lördagsfrukost på BK's:)

img_6807 (MMS)

Lördagsfrukost på BK's:)


Traderar

Jag har fullt upp med att fotografera, packa, kontrollera adresser och skicka iväg en MASSA traderavinster.. Jag har en såndär traderaperiod.. Just nu är det mesta av det jag sålt inga "märkeskläder", men det han gett lite klirr i kassan ändå:) Sen är jag ju gaaanska snabb med att buda hem för minst lika mycket som jag säljer för. Jag har fått dille på Polarn o Pyrets ränder i alla möjliga plagg. Fick hem en superfin body till Majken nu i veckan. Absolut nyskick för 85:-! Nypris 195:-.
Gul och fin nu till påsk!

 

Jag hade tänkt gå iväg ut på en promenad och fixa lite ärenden nu, men så somnade Majken uppe i Theas säng så då tar vi det efter lunch istället.
Bäst att passa på att börja med maten så får Thea hjälpa till och kocka. Förresten, jag slog ju personligt rekord igår på gymmet haha.. 10 min på crosstrainern och 40 min på gångbandet, varav 15 min löpning. Men det var BARA för att jag visste att Majken sov, jag har ju varit så stressad över att vara borta ifrån henne tidigare. Många gånger har hon liksom kommit på att inte jag är hemma och bara gallskrikit vad Kristoffer än har gjort=/ Dte börjar bli lättare nu när hon är större!

Nej nu ropar Thea på mig!

Dagar i bilder..

Lördag och lunch på Piren. Två sura nakenfisar skrämde iväg restaurangens övriga gäster.. Ca 2 stycken;)



Det finaste man har sätter man på bordet, eller hur var de där..? 
Majkens klänning är köpt på Lindex (49.50!) och liknar något man skulle kunna hitta i Leilas kök..haha


Varför ska man ha syskonvagn??;)




Farmor kom förbi med en tablettask och Thea gjorde sig snabbt bekväm i soffan..


Thea har blivit "Hjälmoman" igen!! Hujedamig.. Hon har tom hjälmen med sig i sängen..


Shrek ,nej förlåt Thea, satt ensam i köket ett tag med sina vattenfärger och hade det trevligt.. Hon fick en kaka som jag kom på henne med att sitta och doppa i vattenfärgsvattnet, sen in i munnen=s.. Var tvungen att ringa och fråga mamma om färgerna verkligen var giftfria. När jag visade upp henne framför spegeln skrek hon till..haha.. 38 minuter tog det för henne att bli ren. Färgen hade liksom gröpt sig in i huden, speciellt på kinderna där hon var torr..


Kristoffer är på kurs i tre dagar nu. Leadership..nånting.. Får se vad han tycker nu när han kommer hem.
Nu ska jag och tjejerna gå iväg till kyrkis.. Dom har ju sin sånggrupp nu! Senare ikväll blir det gymmet för min del! Majken blev jätteknepig av vaccinet igår förresten.. Gnällig och lite varm. Får se om hon är gladare nu efter middagsluren.. Hoppas:)

Ha en bra dag alla mina läsare!




Måndag 22 mars, BVC

Nyss hemma från BVC. Lillstumpan fick vaccin, gick jättebra! (Fast den där barnläkaren är allt bra läskig=s)
Tandhygienisten kom också och pratade lite. Alla barnen i gruppen, plus Thea och Elis fick en varsin fin tandborste:) Så nu blire till att börja borsta tandköttet på Majken;)

Majken 6 månader

Vikt 7690 gram
Längd 67 cm
Huvudomfång 43,1 cm

..Och så var de ju de där med våra gissningar om hur mycket hon har växt.
Kristoffer gissade 10 gram fel på vikten och på exakt rätt längd! Vilken fullträff! Han har alltid bättre koll på de där än vad jag har:) 

Nu har jag lagat "babyvänlig" mat åt Majken som fortfarande sover. Stuvade makaroner och kokt falukorv. Kristoffer ska snart gå till jobbet. Då tar jag med mig barnen ut på en promenad senare! Thea vill till lekparken:)

Kram!


Slut

Inatt när jag vaknade och skulle byta plats på Majken upptäckte jag att hon hade sin pyjamas lite halvt på sig.. Överkroppen var helt bar. Alltså båda ärmarna och dom fyra översta knapparna var uppknäppta.. Väldigt märkligt?! Har hon tagit av sig den själv eller vadå? Just den pyjamasen är ganska tight i ärmsluten också.. Hmm.. Jag är oskyldig iaf. Kanske de spökar??.. Huuh. Nej nu ska jag inte älta de där.

Söndagar = Babysim. Jag laddade hela förmiddagen för att få allt att passa in. Mat och sömn osv för båda tjejerna. Men ändå blev de fel. Jag blev stressad och grinig. Det känner ju såklart Majken av=s  Hursomhelst. Vi har ju försökt gå ner på gymmet, jag eller K efter babysimmet, när vi ändå befinner oss i sporthallen. Men efter denna söndag kan jag bara konstatera att det är alldeles för komplicerat att trixa runt sådär.. Slut med det from nu. Griniga föräldrar= Griniga barn.

Thea fick dyka genom en rockring under vattnet! Hon fick tom extra beröm att hon fixade det så bra, vi har ju inte hunnit att tränat så mycket på att vara under vatten tidigare.

Majken fick också testa på att dyka idag för första gången! Först hälla lite vatten på huvudet och säga: -Nu kommer vattnet! Sen plupp ned i vattnet. Det gick finfint. Men hon är ju så vild. De andra barnen ligger och njuter. Majken ligger å spänner sig som en ostbåge och ska kika på allt. Nästa gång ska jag ta med mig K, så vi kan hjälpas åt med alla övningar och distrahera henne lite;)

Efter badet åkte vi hem och vildingarna somnade i varsin vagn utomhus:) M och M kom förbi för lite fika och så kom vi in på ämnet hus. Nu vill vi flytta..haha http://www.hemnet.se/beskrivning/622513?r=3. Gud så härligt med en riktig tvättstuga och sån där inglasad uteplats!!
Jag lagade hemmagjorda klyftpotatis och helstekt fläskfilé och lomanders chilibearnaise haha.. Thea smakade knappt. Majken som satsar på att bli större än henne, slukade en HEL barnmatsburk. Plus mango och bananpure till efterrätt.. Mamma och Fia gjorde oss sällis vid kvällsmaten förresten;)



Jag klickade jag hem lite kläder från hm.se nyss. Shit vilken leveranstid det var på många plagg. Mitten av juni=o.. Lite bastoppar som man vet passar. Bla detta:



Nej.. Nu ska jag packa väskan tills imorgon. BVC kl 09.00 imorgon. "Karl-Alfred" ska få spruta, tandhygienisten kommer och vägning å mätning. Det var två månader sen hon vägdes sist! Kristoffer gissar på 7700 gr och 67 lång. Jag tror 7500 och 68 cm. Godnatt!


...



Lycka

Lycka är att ha en fin vagn..haha..
Nu tycker jag de har stått stilla i mitt vagnsförråd under trappen länge..
En vagn som jag tror skulle vara perfekt att ha i bilen och ta med när man ska handla och göra små ärenden är;
Bugaboo Bee Plus!

Ser ut som ett monster.. Väldigt ful, men smart!

Förbättringar på bee plus:

-Ny design på sittdel vilket ger bredare sits (4cm bredare baktill och 6cm framtill)mindre sidoflikar och ett nytt ryggstöd med hårt skal ger en naturlig sittposition med ett vadderat stöd,sittdelen har tre lägen sittläga,viloläge och liggläge.
-Höj/sänkbart ryggstöd som du lätt kan ändra från 51cm höjd till 59cm(vilket gör att det blir ordentligt med plats för lite större barn)
-Bredare chassi med 1,5cm fortfarande kompakt ändå mer stabilt och rymligt,super enkelt att fälla och fälla upp igen.
-Optimerad broms håller bromsarna ständigt säkra.
-Handtaget är justerbart i 10 fasta lägen.
-Ny design på sufletten,ny form som nu säts på sätet,sufletten är super enkel att ta bort och fästa igen.(finns att köpa till som tillbehör i alla bee färger kostnaden är 485:-) du byter den super enkelt.
-Sittdelen är enkel att vända håll på,pga av ett nytt cirkelsystem gör det säkertoch lätt att lyfta och vända sätet.
-selen är säker som aldrig förr,men mjukare för att bekvämt växa med barnet.5-punktskydd,mjuk,rörlig axelvaddering för en personlig anpassning som kan justeras från nyfödd till småbarn.
-upphängning: en mjukare och mer stabil vagnåkning från nyfödd till småbarn.
optimerad upphängning och geometri gör att hjulen anpassar sig till olika och fungerar oberoende för att svänga smidigt och ge stadig,stabil och bekväm åkupplevelse.
-stjärnhjul bugaboos hjul i egen konstruktion,bättre däck med nytt gummi och en bredare slityta ger bättre kör prestanda.

http://kidzshop.jetshop.se/

Och den gamla hederliga Bugaboo Cameleon.. Bara för att den är såå snygg med SVART chassi, jämfört med tråkigt grått! Dock avskräcker faktiskt priset mig för en gångs skull.. Ca 11 000:- kommer denna läckerbit som inte har släppts än, ligga på.. Huuh!


Pyssel

Thea älskar ju att pärla! Roligast tycker hon det är att pärla pärlplatta för hon har inte riktigt fått in snitsen med de där att få på små pyttepärlor på ett litet snöre som bara viker sig. 

Idag fick jag idag den brilljanta ideén och hämtade ett oanvänt skosnöre att trä dom bigga pärlorna på! Vilken genialisk ide av mig! Sen om hon tappar snöret åker inte pärlorna av heller! Ett bra tips!




Nu blire lunch!


Dom är hääär nuuu!

Som Thea har väntat på sina ank-kompisar! Varje morgon när vi går fram till fönstret på baksida och ställer oss där kommer ankisarna som ett brev på posten. Det slår aldrig fel:-)


Majken åt idag så jag trodde hon skulle spricka..haha.. Hemmagjort potatismos och kokt falukorv. Perfekt för små bebismagar. Hon fick i sig tre "normalportioner" som hon brukar äta annars=S


Man har ju lite att ta reda på efter maten. Speciellt när man har två små troll som kladdar...





Titta! Nu kan jag sitta med syrran och leka! Så kul att sitta och kika omkring:)
Hon har blivit superstadig bara sen i måndags=D

Annars har vi har kikat lite på stan med hanna o barnen. Sen åkte vi till Nisses.. Hittade en tvättkorg, slickepott, potatisskalare och en plastskydd att ställa smutsiga skor på. Mjaa.. Tråksaker! Just de ja.. Thea fick en body med Lilleskutt på från Lindex på rean. Majken fick en body och vita leggings oxå.

Mamma skulle till Borlänge och kunde köpa med en röd/vit-randig tröja och tights från Polarn till Thea! Kuljul! 


Nu stack K till jobbet. Igen. Min lilla arbetsnarkoman ska jobba extra i helgen också.. Vad var det jag sa?! Han kan inte låta bli.

Nej hjälp! Nu har Majken snart ätit upp Theas bamsetidning! Måste rädda de lilla som är kvar=S
Godnatt!



Onsdag

Jag har torsdag idag.. Knepigt=s
Imorse vaknade jag 07.42. Precis som dom två senaste veckorna! Hur kan de bli så?? Det diffar på ungefär 5 minuter, max.. Mysko de oxå!

Majken sover just nu och Thea målar med sina vattenfärger. Färg överallt. Hon målar naglarna säger hon.. Hon får hålla på bäst hon vill. Hon har ju kul iaf:)
 

Jag har gjort en lasagne som står i ugnen och gottar sig.. Det skulle varit gott med pizzasallad till! Mmm..

Vi har varit iväg och handlat nu på förmiddagen. Jag hämtade upp Linnea. Syster handling! Hon tyckte säkert de var jättekul att handla med oss:)
Vi åkte upp på Coop, inte ofta vi är där.. Vi snålhandlar ju alltid på Willys;) Jag blir ALLTID lika paff när jag kommer till kassan och ska betala. HUR kan det skilja så mycket?!
Efteråt tog vi en fika i "cafeet"..(Linneá skämdes ihjäl av att sitta där med oss!! Jag fattar inte de pinsamma?!) Majken vaknade efter en liten stund på coop, så jag värmde på hennes burkmat där och så lite tuttmat till efterrätt;) Perfekt att slippa stressa hem för att hon är hungrig och skriker. Iofs brukar jag gå och amma i mataffärerna..Överallt när jag tänker efter..Det stör en del har jag kommit på. Undra varför? Det är ju perfekt att slänga fram patten när det krisar..haha.. Då kan man handla klart i lugn och ro!

När vi kom hem igår stod det ett stort paket vid dörren! Som vanligt vet vi vem det är som brukar lämna spännande grejer sådär.. Farmor! Thea tyckte det var jättespännande och öppnade!
EN STOL! Passar Thea bra, som är en riktig "stol och pall-oman" Hon ska ha den att sitta och titta på tv i..haha.. 


Bensinen kostade förresten 13.09 på Statoil idag.. Huua.. Det blev inte många liter för 400:-:-(
Nu ska vi äta, sen en sväng till gymmet!
Tjing!

Igår och idag

Första dagen Kristoffer var hemma och det var så skönt att vakna tillsammans allihopa! Vi gick ut på en promenad i det soliga vädret på förmiddagen och båda barnen somnade i vagnen! Jag passade på att ta en avstickare till solariet. Ska sola ikväll också! Känner mig så mycket fräschare med lite färg i ansiktet:)
Efter det upp på banken och fixa med fonderna till barnens sparande. Det blev nog bra de också, men jag är ju en sån fegis!
Vi mötte upp Hanna, William och Malva och det fick bli en lunch på stan tillsammans. Majken fick en sån fin klänning från Villervalla av dom:) Tusen tack! Hanna hade nämnligen åkt till Lager 157 och hittat supermycket fint, så nu vill jag också dit!

       
Nej det är inte läsk i Majkens mugg..
   



Yees! Polarn och Pyret har fri frakt i webbutiken fram till den 21:a. Då ska jag passa på att skicka efter nåt fint och vårigt till Thea. Jag har plockat ihop en hel back med kläder som ska ut på tradera, så då kan jag köpa lite nytt utan att få dåligt samvete.
Jag rensar i min egen garderob också! Jag gör mig av med ett plagg om dagen. Då dröjer det inte länge innan det mesta av skiten är väck.

Nu på förmiddagen har vi hunnit med en hel del! Målat med nya vattenfärgerna (sånadär stooora:), pusslat och spelat memory. Hon har lite svårt för att förstå att man måste turas om att vända på korten..haha..
Och så har vi tittat till änderna nere vid vattnet. Jag hade sparat ihop en stor påse med gammalt bröd, så nu blev pippisarna glada!






Nej! Nu ska vi värma på lite lunch!


Bildbevis

Våran lilla Minna sitter utan stöd nu! 
Jag blir så stolt och lycklig av att se henne utvecklas:)
 


Söndag morgon

Ännu en solig morgon! Majken har sovit bra trots nästäppa och feber. Thea väckte mig nyss, så vi gick ner och åt frukost medans Majken sover vidare:)

Nu får snön börja smälta bort för jag och Thea har köpt nya stövlar! Vi kommer vara snyggast i vår=) Komsikomsi plask!

Svarta Tretorn Längta 600:-
Rosa Tretorn Optimist 230:-


krångel

Vi har haft en riktig myskväll med lite tacos och melodifestivalen och ett varmt familjebad. Inte för jag älskar varken tacos eller melodifestivalen, men idag passade det bra! Ett tips för att hotta upp tacosen är att fräsa färska skivade champinjoner och pressa lite vitlök på dom.. Perfekt tillbehör! Prova du också!

Majken har blivit jätteförkyld och lite varm, så vi hoppar över babysimmet imorgon. Nu sover hon i vagnen med sittdelen på för att få upp huvudet litegrann.. Verkar som hon sover bättre nu iaf. Tidigare har hon bara knölat. Snufflan då:( Hon kan sitta själv nu förresten! Jag uppdaterar imorgon med ett bildbevis, om hon är på humör vill säga.. Det är lite ostadigt fortfarande. 5 månader och 2 veckor är hon nu iaf.

Thea blev överlycklig när pappsen kom hem efter jobbet! JAAAA! skrek hon när hon hörde nycklarna vridas om i dörren. Dom hade varit ifrån varandra länge nu.. Kristoffer ska jobba imorgon också.. och på måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och kanske extra nästa helg också. Det är bra för då kan vi (läs:jag) handla lite mer roliga grejer, nu när inte alla pengar går till en fucking elräkning! Jihoo! Jag ser ljuset och slutet på det här vinterhalvåret..

Jag och Kanin pratade kära gamla minnen på telefon nyss. Jag blir nostalgisk och sugen på en öl. Jag ska nog passa på att träffas över en öl snart. Åtminstone EN gång innan jag blir gravid igen haha.. Nej, nu är de bäst vi går och lägger oss innan jag får alltför djupa tankar om allt och inget och blir pigg igen.
Godnatt då!

Köpit

Nu är vi hemma! Thea fick vi inte med hem från mormor och morfar, så hon blev kvar där över natten:) Skönt för henne att få bli lite ompysslad och få full uppmärksamhet. 

Jag ändrade mig och köpte ett par skalbyxor från KappAhl, i EXAKT lika rosa färg som hennes skaljacka från P.op. Perfekt! Det var inte de jag var ute efter, men de säger jag ju inte till K såklart;) 


Majken fick matchande body och långkalsong i klassisk basrand, också från Polarn o. Pyret. Tyvärr fanns det inte rätt storlek till Thea, annars hade hon fått också. Det är ju så mjukt och skönt:)

Nu ska vi lägga oss! Kristoffer ska jobba imorgon 6.00-18.00. På lördag också! Det var den lediga helgen...
Trevlig helg!


Just nu...

Så här ser det ut just nu.. Och då passar ju jag såklart på att färga håret, raka benen, testa olika sminkningar och dricka en kopp kaffe ute i solen..
NEJ såklart inte. Jag ska passar på att städa!
Men på eftermiddagen kommer min belöning!Vi ska till Borlänge och köpa lite grejs..



Majken ska få en Windfleeceoverall! En grön och fin!
( www.polarnopyret.se)




plocka, plocka, plocka...


SOOOL!

Vaknade av att solen sken idag igen:) Häärligt! Kristoffer jobbar, (han har börjat 5 skift nu) så vi ska ta oss ut på en promenad. Kanske testa på lekparken för första gången i år och ta med lite fika..

Thea firade in våren igår med sin nya vårjacka från P.op!
 Sjukt härlig färgklick;)





Frukost först!!


Sälen sön-tors



  

  

   

  


  






















Vi har haft ett par toppendagar, allihopa! Tack=)

Nu ska det bli grymt skönt att få krypa ner i vår egna säng..


RSS 2.0