Utefika


Sailors

Hösttermin= fotografering! Thea ska ta dagisfoto den 24 okt och sen har väl Villgott fotografering den 2 nov om jag inte såg helt fel?! Då ska jag se till att få ihop alla knoddarna på samma kort! Det är ju så kul att jaga matchande kläder till tre stycken:)

När vi var små måste det ha varit enklare med matchningen!
Vad var liksom grejen med sjömanskläderna på alla foton?? haha.. Någon mer som känner igen sig eller var det kanske bara min morsa som var lite "efter"?

Sofia, jag och Linnea för många år sedan...


Heja Bamse!

Bläddrade lite snabbt i Väsman Runt i morse och fick syn på att en till grupp Bamsegympa skulle starta för barn födda 2008-2009! Passade perfekt att dom kunde gå i samma grupp då:)

Anmälan började kl 18 idag så K hängde på luren direkt och tjejerna fick varsin plats! Kompisen Malva oxå, så nu ska det gympas igen! Dom tyckte ju att det var så kul i våras och Thea har frågat flera gånger när den skulle börja igen, så idag är vi extra glada allihopa:)

Nu har vi besök! Linnea är här och vi har ätit som vanligt.. Så mycket att vi ligger däckade på varsin ände av soffan och lyssnar på K som sitter på tjottaletten haha... Skitkul har vi


Tidigare idag:

Fyra små busungar hade skoj i badhuset idag:)


Softar

Vi är på Villgott för Sixten har precis varit på BVC för kontroll! Vågen visade 5880 gr och han mättes till 60 cm:)

Nu tar vi det lite lugnt inne på Villgott före vi ska till badhuset med Hanna o barnen!


Om...

...jag hade haft ännu mer pengar att lägga på mina barnvagnar hade jag nog köpt ett nytt lila toppset och en ny skötväska till Buggan.
Tänk va tjusigt med lila suffla till det mattsvarta chassit... Mmmmums!


Utehäng

Vi är ute på en liten promenad/utflykt! Majken o Sixten åker vagn och Thea som är stora tjejen fick för första gången cykla bredvid oss:) Man måste ju ha stenkoll på Thea i trafiken så vi har tagit en massa omvägar så vi har kommit på lite lugnare vägar..
Inne på Ica köpte vi fika och nu leker tjejerna i lekparken! Jag o K sitter med varsin mobil och nördar.

Ikväll kommer mamma och ser efter Thea o Majken för jag och K på vårat livs första föräldramöte på dagis! Håhåjaja... Nu ska vi byta blöja ute i det fria för Majken sitter o pruppar!

Nu vet ni på exakten vad vi sysslar med alltså:)


Kängor

Vi hann med en vända till Kupolen igår! Tror vi var inne på Din Sko i lite drygt en timme innan vi kom ut med ett par skor var! K höll på att avlida där ett tag, men han får skylla sig själv med tre krångliga tjejer i familjen:)


Åh! Älskade lilla krumelur aldrig ska du b...

img_1716 (MMS)

Åh! Älskade lilla krumelur aldrig ska du bliva stur<3


tisdag

Alltså. Killar är mongo. Iaf Kristoffer! Farmor ringde nyss till honom och frågade om han inte kunde komma upp på hammarbacken och hjälpa till att bära in ute möblerna. K frågade då í sin tur mig om det gick bra att vi kunde åka upp dit ikväll. Då blev jag tvungen att fundera så vi inte skulle på föräldramöte just ikväll, så jag var tyst. Under tiden i telefonen medan jag funderade i en halv sekund sa farmor såndärnt man liksom säger när man inte vill vara till besvär fastän man har bett om något"-Nä men strunta i de". Då säger K bara "-okej, hejdå" och lägger på. åååååh..

Efter ett andra världskrig med Thea nu på morgonen kom hon äntligen iväg till dagis. Tänk att det ska vara SÅ jäkla viktigt med vilken färg det är på kläderna!! Och jag VILL INTE att hon åker till dagis i prinsesskläder!

Nu är iaf huset städat och jag väntar på posten. Eller så tar vi en snabbvända till lekparken? ja så får det bli!

I god tid

Ullared i all ära, men i år passade det inte att åka dit och fynda julklappar o födelsedagspaket som förra året, så jag och Kristoffer satt oss tillsammans i soffan och klickade hem lite olika leksaker till barnen!
Som med allt annat är vi ute i väääldigt god tid, men jag gillar att dela upp såna här kostnader:)

En del av grejerna från hiko.se och lekmer.se...

Blev MYCKET billigare än att gå upp på leksaksaffären (tyvärr..för jag gynnar gärna dom få butiker vi har här i stan, men prisskillnaderna är enorma på vissa varor!)

Idag har min minsta lilla plutt låtit mig hinna färga min gråa utväxt i håret och traderat:)
Thea har stimmat hela dagen och tyckte rytmikkursen idag var kanonskojig.. Fast jag tycker lite synd om Majken.. Fanns ju ingen gymnastik eller nåt annat alls som hon kunde gå på. Hon som verkligen har lite överskottsenergi att göra sig av med. Alltid Thea som får göra mest saker, jämt. Å andra sidan är hon ju äldre såklart, men ändå lite orättvist.. Jaja.. Nästa termin ska vi fixa nåt iaf!

Godnatt!


I dig velour

Är lite sugen på att klicka hem varsin klänning i velour från Villervalla till tjejerna, kan bara inte bestämma vilken färg som är finast...?

Vilken tycker du?


Sixten får ju inte bli utan så han får nog en sån här overall.. 


Måndagar är fullspäckade! Nu är vi påväg t...

img_1681 (MMS)

Måndagar är fullspäckade! Nu är vi påväg till kyrkan, Thea är på dagis. På em är det sånggruppen och efter har Thea sin rytmikgrupp..


Två månader

Idag blir Sixten två månader! Han kan redan hålla upp huvudet stadigt ett längre tag och "stå" och hålla upp sin egen vikt en liten stund. Han har börjat jollra så gulligt, älskar att bada, sover minst två längre stunder per dag och utseendemässigt är han en rejäl blandning av oss alla i familjen:) Ska lägga upp bilder på barnen i samma ålder får ni se:)  

Jag har fortfarande inte riktigt fått in i skallen att han är född den 25e och INTE den 24e som han var beräknad till. Hans fyra sista siffror har jag heller inte helt kläm på, så Kristoffer har fått sätta upp en lapp på kylskåpet med alla barnens fullständiga födelsedatum så jag ska lära mig nån gång:) Å andra sidan kan jag fortfarande inte skillnad på höger o vänster heller ... *morsan med stenkoll*

Förutom att Sixten "fyller" två månader så suger den här dagen hästballe.. Det finns INGENTING att hitta på när man är ensam hemma en söndag! Mamma, pappa, Fia, Nenna o David är i Stockholm och roar sig (okejdå, lidingöloppet) så vi har BARA tråkigt! Inte ens en rutten loppis har väl öppet häromkring!
Nää OM Kristoffer fick jobb i någon annan stad skulle jag absolut kunna tänka mig att flytta!

Thea ramlade på cykeln oxå så hon har världens fläskläpp och skrubbsår på armarna o pannan. Hela em har hon suttit och smågnällt. Enda gången hon har varit tyst var när jag plockade fram godispåsen o kebabchipsen haha..

Majken har roat sig med att klä på och av sig hela dagen.. pjuh..  

Just ja.. Maggiekusin o Eva var förbi en snabbis och lämnade ett tidigt paket till Majken:)


Lördag

Vaknade upp av att sooolen sken in i sovrummet och jag hade två flinfisar brevid mig:)
Att natten hade varit SKITdryg med två knöliga ungar spelade ingen roll då..

Nu har Sixten morgonmys med syrran!
Majken är mer intresserad av "Pippi Pompump" på tvn..


Nu ska vi klä på oss!


...

Påslakanet blev färdigt till mitt minsta lilla hjärtegryn



Regn o rusk

Kristoffer tog precis med sig tjejerna till affären för att storhandla. Sixten sover på soffan. Jag tänkte passa på att dra fram symaskinen och sy färdigt ett påslakan till Sixtens vagn! Jag köpte ju så fint brunt molntyg när han låg i magen men då hade jag såklart NOLL sylust mot slutet och ingen ork alls. Nu däremot har jag världens ork men knappt någon tid..

Jaja.. Bäst att börja, men vad är oddsen för att han kommer fortsätta sova?:)


Höstreconding

Idag har Kristoffer putsat till min pärla haha..
Han gillar att smörja naven och allt vad det heter.. Det gäller ju att sköta om sina grejer så dom håller ordentligt sen får man bättre betalt när man säljer. Så JA. Jag är ju en nörd men en smart sådan;p

Testade även vinterdäcken jag köpte till vagnen i somras och det gick smidigare än jag förväntade mig, så nu ska den väl rulla fint även i vinter:)

Provade bästa åkpåsen i liggdelen. Voksi heter den och passar året om!
Underdelen är i ull som värmer på vintern och svalkar på sommaren. Överdelen är gjord av äkta dun och höll alldeles perfekt värme i vintras även när det var som kallast.
Bäst av allt är att man får 2 stycken dunöverdrag i olika längder så den passar ända upp till 5 år och den tillhörande kudden är väl för cool?:)   
Kostar 1999:- men är väl värd pengarna! 


Nu ska jag laga en lite försenad lunch. Vi tog sovmorgon imorse så allt har blivit förskjutet.
Senare på em ska vi åka en sväng till lekparken. Antingen på stan eller den roliga ute i Persbo!? Va sjutton heter de? aja strunt samma..


Onsdag

Idag har jag sprungit fram o tillbaka hela dagen! K har jobbat extra så jag tog med mig Thea upp på lasarettet för att lämna urinprov. Thea har börjat krångla lite med kisseriet så jag ville utesluta UVI först o främst, men stickan visade ingenting alls så hon alltså bara en släng av syskonsjuka! 

På vägen hem gick vi förbi Fia o hennes kompis Stina som helt självmant tog på sig att vara barnvakter åt Thea o Minken:) Jag och Sixten gick hem, tog ett mysigt bad och åt lunch sen slutade K jobbet. Vi gjorde oss iordning och åkte till kyrkan på "kyrkbus" allihopa!

På tal om kyrkbus så ska Sixten döpas under nästa kyrkbus! Alltså onsdagen den 5 okt kl 14!
Det blir lite annorlunda och enkelt men det ska nog funka det oxå.
Till skillnad mot tjejerna ska han döpas i morfars gamla dopklänning! Den är så gammeldags o fin:)

Efter kyrkis gick vi upp på stan och Thea o Majken fick köpa nåt nytt att pyssla med hemma och då blev det lera såklart! Dom älskar att dega:) 


 Nu ska jag snart göra iordning räkmackorna!
Trevlig kväll!


Mysipys

Min Kristoffer är BÄST i hela världen, så ikväll tänkte jag visa min kärlek lite extra:)
Jag har smyghandlat hem lite räkor och tekakor så han ska få njuta av en bauta räkmacka. Sen var jag in på Hemmakväll påvägen hem och hyrde filmen Rango och köpte favvoglassen.
Jag smääälter nästan själv.. Hur snäll o go är jag på en skala liksom? haha...


Kompisarna


 


Jag o Sixten har varit på babysång. Nu sov...

img_1636 (MMS)

Jag o Sixten har varit på babysång. Nu sover han så sött i vagnen medan jag har inhandlat dom dyraste höst/vinterkängorna någonsin tror jag. På em blir det bebisfikaträff på Engel! Det har vi längtat efter:)


Vi har lite mensmys till idol här hemma i ...

img_1634 (MMS)

Vi har lite mensmys till idol här hemma i soffan...


Vi är på kyrkis hela familjen. Thea och Ma...

img_1633 (MMS)

Vi är på kyrkis hela familjen. Thea och Majken målar med filmjölk:)


Söndag

Kristoffer har precis dragit på sig kroppsstrumpan så nu sitter vi här i soffan och tänka sig, barnen sover!!!:)

Sixten ligger här bredvid mig helt utslagen. Han var vaken nästan hela dagen igår och idag har han sovit i ca en timme sammanlagt! Men han har inte varit gnällig alls och på nätterna sover han iaf, tack o lov. Han är ju fortfarande så liten min lilla skrutt.. Inte ska han väl börja vara vaken så mycket alla redan;) 
Men det beror nog mest på att vi har rännt fram och tillbaka hela helgen. Thea o Majken kände oxå av om jag var uppe i varv när dom var mindre.


Thea tyckte kalaset hos Emilia var jättekul och har sen ett par veckor börjat prata om sitt kommande kalas. "Pappa, Nu är jag tre år, nästan fyra, men efter tomten kommer då fyller jag FYRA ÅÅÅÅR"


Nu ska jag titta om jag hittar på någon bra 2-års present till Majken på nätet!
Godkväll!
 


Dop

Igår var vi på lilla Filips dop!
Det var så fint i kyrkan och riktigt kul att vara med och dela dagen med er:)

Sen fick vi ju träffa Emelie o Adams lilla Olivia för första gången. Söta lilla tjejen!

Majken trillade ner från kyrkbänken och fick en fin bula!


Nu känns det som jag är kal i hela huvvet... Tjejerna leker frisör med mig.
Men bäst jag står ut för vi ska iväg på kalas snart! Theas kompis Emilia fyller år!


...

Det är jobbigt att sitta och amma i soffan och höra hur Majken går loss bland vassa knivar och saxar i köket. Eller titta på när hon klär av sig både kläder o blöja när vi är påväg ut. 
Jag har alltså blivit en mamma som skriker och vrålar. För va sjutton gör man med en liten sjövild 2åring som ignorerar en? Om jag vrålar så rycker hon till litegrann iaf, annas lyssnar hon INTE ett skvatt..
Fan va jag är trött på min egen röst!!

Ni som läser har säker 1000 ideér vad man kan underhålla storasyskon med medans man matar dom små med men INGET biter på Majken. Jag har testat allt! Att komma och sitta brevid kan funka ibland, men myrorna i baken kommer tillbaka på en halv sekund och tillslut har hon mölat runt så Sixten som skulle äta och sova är klarvaken. Hon var helvild redan i magen, lätt vildast av de tre, och sen har det hållt i sig:)

Ja, så kan det va! TUR att det bara är så två dagar per vecka och TUR för henne att hon är så söt o go annars vet jag inte hur hon hade kommit undan med såna hyss! 



(Å i skrivande stund är hör jag hur hon är i frysen och letar efter glass...)

 


Vi är påväg hem från en promenix till Hemm...

img_7058 (MMS)

Vi är påväg hem från en promenix till Hemmakväll! Det blir godis o film ikväll. En bra start på helgen:)


Vi passar på att ta en snabbfika med Eva p...

img_1618 (MMS)

Vi passar på att ta en snabbfika med Eva på engel tills jag ska klippa mig!


Hemmadag

Igår hade vi en riktig hemmadag. Vi klippte gräset för sista gången för i år (förhoppningsvis), plockade undan några av utemöblerna, gjorde fint i blomkrukorna o möblerade om lite i garaget.. När vi kom in bakade vi en äppelkaka med saffran o mandelmassa.





Linnea var här senare på kvällen och åt korv o nätshoppade. Hon är värre på att handla grejer än mig alltså! Hon satt i 2 timmar o upprepade "-Jag måste ha dom, jag måste ha dom, jag MÅSTE ha dom"

Idag har vi lite ärenden att uträtta. Helgen bjuder ju både på dop och födelsedagskalas. Typiskt bara att Kristoffer jobbar hela helgen.. Känner mig som världens ensammaste när vi ska iväg på kalas o sånt utan min andra hälft haha..

Nu ska jag hiva på ansiktet och göra iordning alla barnen så vi får komma ut i fina vädret nån gång!
Trevlig fredag!


Mäter o jämför

Jag har precis mätt Thea o Majken i dörröppningen där vi skriver upp hur långa dom är!
Lite roligt att titta på för det är ju inte alltför ofta man är på BVC-kontroll nu när dom är äldre.. 

Majken har växt 8 cm på 9 månader och är nu 88 cm lång.

Thea har vuxit 4,5 cm på 9 månader och är nu 97 cm lång.

På fossingarna skiljer det ynka 5 mm så inte undra på att Majken hellre snor Theas skor:)

Nu ska beställa höstkängor till Majken från Ellos. Hittade dessa Kavatskor och med 50% och fri frakt blir dom ju ganska billiga!


sol

Nu är 350 kronor betalda för Thea som ska börja på "rytmikkurs"!



Jag har inte riktigt kläm på vad det är för något.. Dans o lek till musik kanske?;)
Kursen är för 3-4åringar och startar den 19/9. Det blev ju ingen fortsättning på bamsegympan vi gick på i våras men detta kommer nog passa lilla damen perfekt! Hon älskar att dansa o spexa.


Kristoffer har jobbat extra i mån o tisdags så därför dålig uppdate.
Nu ska jag klä på mig och tvångsmata Sixten med lite tutte, han har fuskätit på ena tutten så den gör ONT. Sen ska vi sätta Majken i vagnen och ge oss ut på rönnbärsjakt. Min pappa fyller år imorgon så vi ska försöka oss på ett litet höstarrangemang:)

Solen skiiiiner ju!


Upp på Hammarbacken

Idag har vi bara glassat runt.. Eller.. Vi började dagen med en rejäl storstädning av nedervåningen sen mötte vi upp Hanna och barnen för en fika på stan. Sen gick vi såklart och småhandlade i dom gamla affärerna. Trevligt som vanligt:)

Vid 17-tiden gick vi mot Hammarbacken för att fira farmor på födelsedagen. (Hon fyllde iofs den 18 aug, men vi tog det lite i efterskott sådär) KusinJocke o Nina var oxå med ifrån Stockholm så vi hade två tjejer som blev EXTRA glada förstås:)



Precis när vi skulle börja äta fick farmor nåt ryck och började dra fram alla sina (oanvända!) hattar som vi absolut skulle ha på oss. Så där satt vi. Med en varsin hatt på skallen och såg fula ut. 



Helt plötsligt var Thea försvunnen men vi hittade henne på toan. Hon hade bara gått loss på farmors puder litegrann....


Ja så vare med den saken.
Nu väntar sängen för imorgon ska vi hälsa på pappsen på hans jobb! ABB har ju öppet hus och tjejerna är ju lite nyfikna på vad han gör på jobbet egentligen. Thea trodde ju ett tag att han gjorde barnprogram?!!? haha... Fast det är nog ponnyridning och korven som lockar mest ändå;)
sleep well, cykelställ


Under trappen gömmer sig dom här

Efter några veckors försening dök nya Scooter S upp på babyproffsen idag! En timme senare var vi på plats i Borlänge för att hämta ut den.
Nu är min vagnsamling komplett och jag har dom bästa vagnarna av dom bästa:)
En för varje tillfälle haha.. (jag vet jag är en nörd)

Cameleon RED limited edition -10
& Scooter S i färgen PP Black -12

Svarta chassin is the shit!!

Syskonvagnen Urban Jungle Duo -11

...Och till sist en väääldigt gammal Emmaljunga. Årsmodellen är nog 70 eller tidigt 80-tal!? Rätta mig gärna om jag har fel!


Färdigshoppat

Idag har vi äääntligen kommit ur ytterklädesträsket! Det gäller ju att vara ute i goood tid för att hitta på rätt storlekar men nu ORKAR jag inte handla mer!!!
Majken fick en overall från Polarn. Storlek 98. Hon provade en Didriksson först men den här satt bättre på lilla Majkiepajkie, sen kändes den lite tjockare och gosigare än den andra!


Mamma Persson fick oxå sig en jacka. En tråkig dunparkas från Everest. Förra vintern var ju så satans kall så i år är det dun som gäller för mig. Den kanske åker tillbaka om jag orkar leta efter en snyggare men det gör jag nog inte..humhum.

Vi köpte ju en doppresent till lilla Filip oxå men den kan jag ju inte visa heller:)

Nu ska vi hoppa in i duschen allihopa. Tjejerna blev måttligt smutsiga när vi lekte i lekparken inne i Borlänge centrum.. Gokväll!


Kalas och systerträff

Vi var ju på kalas igår, jag Majken o Sixten:) Det var jättekul att få vara med på Julius stora dag! Tror ni jag har nå foton därifrån då? Nää:( Eller jo, ett på Sixten när han har lånat Julles sköna säng men det gills ju inte!!
Majken är ju hyper så det hanns liksom inte med...:/

Vi var hem till Nenna och hälsade på! På nåt konstigt vis finns det alltid choklad o fika i alla dess möjliga former hos henne. Prydnadssaker och en balkong utan skyddsnät finns det oxå...Huuh

Tjejerna får sitta på en pall mitt på golvet när det är ätdax. Kan ju bli kladdigt annars;)


Fjortisfia var oxå där och spanade in Linneas nymålade köksvägg..
Ser ut som hon ska öppna pizzeria eller nåt haha..

Jag hittade ju på henne i lördags när hon skulle börja med målandet!
Checka in den såkallade stegen.....

När vi skulle hem fick jag någon slags överenergi och tog Sixten på magen i Babybjörnen och båda tjejerna i gamla skruttretrovagnen ist för att ta bilen som stod nere vid ABB. "Det är ju så mysigt med en kvällspromenad.."
Det var väl ingen vidare idé sådär vid kvällsmat och läggdaxstund.. Barnen gnällde och jag var helt SJUKT svettig när vi kom hem!!!

Nu ska jag lägga mig med Sigge! Godnatt!!


Det värker i mammahjärtat

"Meeen mamma!!! Vi får fastik åsså plats!!"

"-Mmm... Okejdå..."

TÄNK ATT DOM ÄR MINA BARN, VARENDA EN:)
Jag blir ju nästan lite överrumplad när jag ser dom samlade på bild haha.. Nog för att dom yr runt kring benen på oss varenda dag nästan hela tiden, men just när man ser dom på foton blir det så påtagligt att vi har tre stycken småttingar haha:) Låter knepigt, jag vet!
Jag är så STOLT♥


Vi har mellanlandat på mormors jobb innan ...

img_1560 (MMS)

Vi har mellanlandat på mormors jobb innan vi ska vidare till badhuset! Mormor bara ÄÄÄLSKAR besök av små klåfingriga minikontorister


Vagga sjunga gå och nagelfunderingar

Goddag! Idag har jag och Sixten varit på babysången för första gången.
Han sov sig igenom hela sångstunden och det känns ju lite knepigt att sitta där helt ensam o sjunga och göra rörelser på någon som sover... njaa. Jag vet inte riktigt, men han är ju fortfarande så liten så om några veckor är det kanske full fart istället! Kul med så många mammor o bebisar, men ingen Petra o Filip?!:(

Utslagen hjälte på fina Tummenfilten:) Tack igen Knin o Tott♥


Nu är hela familjen samlad igen! Vi har precis ätit allihopa och laddar nu för lite kalas!!
Majkens kompis Julius fyller 2 år idag! GRATTIS!
Pappsen ska ta med Thea till badhuset undertiden vi kalasar! Blir bra för lilla surpuppan att få ha pappa för sig själv ett tag:)

Appropå ingenting har jag just klippt naglarna på barnen. Börjar bli MÅÅÅNGA naglar att hålla i trim. 80 st med mig själv ju (K måste man påminna oxå;) Sen växer ju allas naglar i otakt:/ Sen allas hår som ska klippas, öron som ska topsas, ben som behövs rakas o rumpor att pudra håhåjaja..höhöhö...

Aja.. Ikväll ska jag tradera litegranna så jag får bort alla högarna med kläder som bara växer!
Hejdå!


Sixten Leo Lundberg

Älskade lilla hjärtegryn♥

Idag har Sixten funnits med oss i hela 6 veckor!
(plus alla veckor i magen oxå såklart)


Det var dags för vägning och mätning på BVC idag.

6 veckor
Vikt: 5160 gram
Längd: 57,5 cm
Huvudomf: 39,8 cm

Han följer kurvorna finfint! En skillnad mot när tjejerna var små är att han fått ersättning som tillägg några få kvällar då han varit onöjd. Nåt som jag aldrig gav tjejerna (behövde aldrig) och när vi väl har försökt senare när jag ville ut o partaja, totalvägrade dom:/
Men Sixten tycker att det är ok och han har somnat som en stock efteråt. Även om det är bekvämt skulle jag ALDRIG byta ut amningen helt! Det är ju så mysigt med tutthäng och hängtuttar:)


Passa på!!

Hittade ännu ett supererbjudande på Nelly.com!

Man betalar 100:- för ett presentkort som har ett värde av 300:- (ca 70% rabatt) 

Klicka dej in här

Har klickat hem detta från Småfolk


Och mössa från Fritihof Åre

Får se vad jag hittar för dom två andra presentkorten sen.. Finns ju MASSOR att välja bland!


söndag

Idag har vi haft söndagslunch hos mamma o pappa! Vilket sommarväder vi har haft oxå.. Ville ta ett sista dopp i sjön för i år men det blev ju inget:(
 

Thea lekte blomaffär..Hon och Majken slaktade alla blommor dom kom över!
(sorry för alla dina fina planterade blommor, mamma:)

Majken tycker det är skitkul att gå på styltor..

..Sigge låg och sov skönt i vagnen.

Mjaa.. Mer har vi inte hunnit idag. Kristoffer kom hem vid 17-tiden sen har vi myst i soffan.
SKÖÖÖNT!

Imorgon är det dagis och/eller kyrkangruppen som gäller.
Sixten ska vägas o mätas på Villgott på em oxå. Eller var det läkarundersökning?! Huuh.. Det ska bli spännande att se om han har gått upp mycket.. Kinderna börjar bli så runda o gosiga:)


Godmorgon!! Visst är dom ganska lika, Thea...

img_1508 (MMS)

Godmorgon!! Visst är dom ganska lika, Thea och Sixten?? Bara Majken som har bruna ögon som mig:) Nu är vi snart påklädda och klara.. och huset är städat, pjuh.. K jobbar ju heldag idag! Får se om vi tar en sväng vid loppisen sen.. Trevlig lördag på er!!


Hallå?


Hallå vagnen, vart ääär du??
Nu börjar jag bli trött på att bara ha gamla retrovagnen till Majken. Den har inget liggläge så hon kan ju inte sova middag i den..
Jag vill ju köra bugga ju!! Så kan K köra Majken i denna när vi är ute hela familjen:) 

"En ny vagn igen" tänker ni kanske nu? Men till mitt försvar fick jag den i ett garantiärende så jag behövde inte betala många kronor för den. Den påminner ju som sagt om gamla älskade Nitron så jag är ganska säker på att jag blir nöjd med den. Om inte kan jag alltid sälja den och tjäna en slant;)

Den skulle kommit förra veckan men blev försenad, som vanligt när jag beställer saker...


Fredag

Nu sover tjejerna sedan ett tag tillbaka och Kristoffer har en liten knölkorv i famnen som absolut inte vill sova:/ Han är pruttig och gasig.. Dumma mej som inte kan motstå massor av lök, kål och annan stark mat...


Idag har det varit full rulle hela dagen! Kristoffer, Thea och Majken började dagen med att vara med "Knallisgruppen" ut i skogen på fm.. Dom hade plockat lingon och kokat sylt över öppen eld:) Fast jag glömde ju bort att skicka med dom ett korvpaket så dom oxå kunde grilla..typiskt!  
Alltså, kan ni förstå hur skönt det är för mig när Kristoffer tar med sig tjejerna och gör något bara dom, så jag och Sixten får ha lite i lugn å ro? Speciellt nu på hösten, att kunna ta en promenad med honom i vagnen utan att Thea och Majken är med och stimmar runt! Vi gör ju nästan allt tillsammans annars så det kan vara skönt att pausa huvudet en liten stund.

På em tog vi en fika med Eva på lilla staden. Det märktes att Thea o Majken hade saknat henne:)

Majken var mallig över sina nya skor.."Fammooo, titta jaa haa", sa hon och skulle visa Eva.
 
På Kappahl hittade jag denna åt Sixten. Tänkte han och pappsen kunde få mysa ikapp i varsin onepiece framöver:) 
Värsta mycke USA-tema på plaggen i butikerna nu..

Nää lite vatten på ´re här sen ska vi sova! Godnatt!


Idag har vi varit på IKEA. De är ganska pr...

img_1514 (MMS)

Idag har vi varit på IKEA. De är ganska proppat i bilen och de var ju liksom ganska tajt redan innan... Hur som haver. Vi fick tag på hyllan vi skulle ha och barnen varit glada och nöjda!


RSS 2.0