spännande värre

Jag kan informera den som är intresserad att jag har varit väldigt lös i magen de senaste dagarna. Stor skillnad från att inte kunnat bajsa på 9 månader:/ Det tar jag som ett liiiitet yttepytte tecken på att kroppen börjar förbereda sig!
Och imorgon förmiddag ska jag till MVC igen. Om bltr är högre än i fredags är det en sväng till Falun som gäller!

Nu ska jag göra ett ryck och smyga upp på övervåningen och pussa på Thea innan jag somnar! Å skruttan var så trött ikväll efter en hel eftermiddag utomhus, att hon somnade på skötbädden när vi bytte blöja. Det har då aldrig hänt förut:) Jag älskar min lilla familj!
Godnatt!



...

7 dagar kvar.. eller 6 snart. Och vi går in i vecka 40 imorgon!! 

Imorse fick jag "blåsa" i poliskontroll (vad heter det?!). Det var ju en.. upplevelse. På pricken 3 år sen jag fick körkort. Jag började asgarva när jag skulle börja blåsa för det tog tvärstopp i magen när jag skulle ta i.. Bebis är ju ganska stor vid det här laget:)

Theaskruttan skulle åka skateboard idag hos mommo och moffa. Det gick ju sådär:/ Hon föll med ansiktet pladask mot stenplattorna. Usch.. Det ljudet vill man inte höra liksom.. Men det gick bra iaf, först lite blod, sen fläskläpp.

Det har blivit lite bildfattiga inlägg den senaste tiden, men jag vill ju ha kameran laddad och klar när vi åker iväg!

Vilket roligt inlägg. Nej. Nu ska jag äta kräääääääääääääm och flingor.


MVC

8 dagar till bf och bltr hade höjts till 135/100. Det tycker då jag är för högt. Men nejdå. Jag kunde väl åtminstone få en hinnsvepning eller nåt liknande för att sätta igång de här nu så trycket inte behöver höjas ännu mer. När Thea låg i magen blev det ju inte direkt lägre ju närmare innpå BF datumet vi kom.. Hmm.. Får se hur det ser ut på måndag när jag ska dit igen.. 

Nu ska vi åka till badhuset och bada lite!


Pengarna tillbaka

Bara 9 dagar kvar och tuttarna är härligt mjölkfyllda nu..haha.. Jag längtar efter att få amma igen, så mysigt:) 
Och på tal om mjölk..

Jag blev fikasugen nu på kvällen och då fanns ju bara Mc Donken, så jag tänkte att det fick duga. En mellanlatte och en donut beställde jag och åkte vidare till andra luckan. Då fick jag till svars att mjölken i kaffemaskinen var slut, så jag kunde få en stor vanlig kaffe ist. Ok, sa jag men blev grinig. (Det vanliga kaffet smakar ju fi**blask)
Sen hör jag att dom börjar krångla å bli nervösa och det tar ett jäkla tag. Så jag skriker in i luckan och frågar vart dom har gjort av munken?!?!
-Dom är slut. Vill du ha en paj ist?
-Nej. För då skulle jag ha beställt det, fattar du väl?!
-Öh.. jo det är klart
-Men ge mig en chokladmuffins istället då.
-(PIPIGT) Dom är också slut...
-Men en kanelbulle då???!!!!!!
-(ÄNNU PIPIGARE)..Är också slut. Men förresten, du kan få en djupfryst donut.
-Ehh.. Nä knappast. Jag vill ha pengarna tillbaka. Du kan ta tillbaka kaffet också.

Ja.. summa summarum. Fucking kuk McDonalds i Ludvika. Pinsamt att ta betalt för grejer som är slut ist för att checka läget först..

Nu är det lyxfällantajm! Godnatt!


Tack ABB!

Idag har Thea namnsdag! 
Och dagen till ära har hon lärt sig säga sitt namn! Hon springer runt och ropar på sig själv.
-TEEEEEEEEEIIA!
På eftermiddagen följde hon med Fia och Mormor till stallet. Sen avslutade dom ridningen med lite korv å mos från toffes. Gammelfarmor och farfar kom förbi med en jätteläbbig prinsessbakelse. En sån där lipande groda. Den ville hon absolut inte ha. Hon var alldeles gråtfärdig och underläppen blev bara längre och längre tills hon förstod att det var tårta..haha.. Typiskt gammelfarmor att retas så! Får ju inte glömma att hon fick en jättefin handväska, en prinsesskrok och en liten reflex också!

Jag skulle vara väldigt glad om pyret ville titta ut om en dag eller två. Det gör nämligen väldigt ont i alla kroppsdelar just nu:/ Att gå på en kort promenad kan jag ju fetglömma.. Så from nu tar jag bilen och ställer den vid Statoil när vi ska ta en promenix upp på stan.. DET är pinsamt.

Ja..Och så ett stort tack ABB, för att min kära får så bra lön! Eller ska jag tacka min man??! Äh.. jag är tacksam hursomhelst.

Mina fina♥ Som lyckas göra lika min:)
Godnatt!


måndag

Det var dåligt med gissningar om när pyret tittar ut.. tråkigt då..
 Det är iaf 12 dagar kvar nu!

Undra om vi ska gå iväg och bada lite i badhuset idag kanske?..hmm..
Nu vaknade Thea uppe hör jag.
Jag var hungrig redan vid kvart över sex imorse så då var det bara att stiga upp och äta..

Och igår var vi på Meandiparty.. Fanns jättemycket fint, men jag och mannen kunde bara enas om detta--->
Pussgroda tunika till Thea och en mysig molnfilt till pyret.
 


14 dagar kvar

Jag kör stenhårt på min nedräkning.. bara 14 pyttiga dagar kvar.. Två veckor..Hur lång tid tar det?! Jag har ju väntat på saker förut, men nu har jag ingen som helst tidsuppfattning.. Och sen kommer ju bebisen troligtvis inte just den 3:e heller men både jag och Kristoffer tror den 1:a okt. 
VILKET DATUM TROR DU?! Kom med en gissning!

Å JAG HAR EN SÅN FRUKTANSVÄRD HALSBRÄNNA!!!
Så går det när man bara måsta svulla nåt flottigt! Jag får skylla mig själv helt enkelt, (..jävla marknadsmunkjävel.) men jag har ju bara en endaste halsbrännetablett kvar.. Hur ska jag klara mig inatt?!

Snuttan sover iaf.. Jag blev så arg på henne nu på kvällen då hon doppade disktrasan i grytan med maten..Som tur var hade vi precis ätit. Hon stod vid diskdänken och "diskade" medan jag dukade av.. å hon blev så ledsen när jag skrek till! Stackare♥ Men man får ju inte göra så..

Längtar efter min Kristoffer nu. Och lite massage.. Fast mest massage. Hahaha. Han är duktig min man:)


Gårdagen


Vi hade jättekul i Borlänge och Leklandet igår! Perfekt för gravida mammor då man kunde fläka ut sig i hoppborgarna och vila lite;)
Jag hann in i Kupolen en sväng och hämtade ut fotsacken till Thea´s vagn också.. Blev riktigt tjusigt!

Undra sa flundra om mormor får åka hem idag förresten..??!

Nu ska vi göra oss iordning och ta en promenix upp på stan och göra lite ärenden;) Måste skicka tillbaka BH:n som jag beställde från Ellos. -Du fick ju inga pattar kvar! ,var den fina kommentaren mina kära systrar kläckte ur sig. Ska dom säga som knappt har några alls.. Men tröjorna satt finfint så dom behåller jag.

hurryhurry!


torsdag


16 dagar kvar till BF idag..

På eftermiddagen ska vi åka iväg till Leklandet i Borlänge med Hanna och William. Det blir najs, så får Thea springa av sig lite energi:) Kristoffer har planerat dagen så att han skulle hinna med både lunch och middag på MAX haha.. Han får nöja sig med en lunch! Såå gott är det inte.

Och alla dessa rabatt- och procentkuponger som dräller in i brevlådan! Från alla mina favvoaffärer.
Lägg av med det tack! Jag kan inte låta bli att utnyttja dom ju!!!
(det är ju det som är meningen såklart.. men ändå)

Och igår laddade vi frysen med lite "orkarintelagamat"-mat. Jag lagade 4 st 4-portions lådor med smarrig lasagne, 12 portioner köttgryta och så köpte vi 3,3 kg (50 st) pannkakor från Laggen för 66 kronor. Sjukt billigt!

Thea fick förresten en jättefin leksaksspis i trä från Jabadabado igår!
Tack gammelfarmor!




Svenska Hollywoodfruar

Det är jag som är Elin vAnka.. haha.. jättekuuul..:) Nån slags nerv sitter i kläm i min ljumske/höft så jag har vankat fram värre än någonsin idag.. Det gör helt sjukt ont! Hoppas hoppas att det blir bättre imorgon bara.

På MVC såg allt toppen ut! Nu börjar jag faktiskt tro på riktigt att jag slipper bli inlagd innan och äta medicin som när Thea låg i magen.. Men hur funkar det då liksom;) Hur vet man när man måste åka in till förlossningen då? och tänk om det går supersnabbt?!? Det är ju så spännande!

Vecka 37+2
Bltr 130/80
Sf-mått 36 cm
Fosterljud 155 slag/min
Järnvärde 128

Annars har vi varit på Öppen grupp i Lillkyrkan idag! Jättefina lokaler, men jag gillar nog församlingsgården bättre ändå:) Sen på eftermiddagen hann vi med en fika med Hanna och William och en sväng på stan för att köpa present till pappa som fyllde 49 år. Så nu på kvällen har vi varit iväg på lite kalas. Skönt att slippa laga kvällsmat när man knappt orkar stå upp!

Nee.. nu ska jag kolla till vart mina beställda kläder befinner sig nånstans!


tisdagen den 15:e september


..Satte frukosten i halsen i morse.. Att livet kan vara så fruktansvärt orättvist.. ♥

Nu ska jag väcka min älskade lilla skrutta som fortfarande sover..
Tror vi ska åka på Öppen grupp vid Lillkyrkan på förmiddagen och titta vad som erbjuds där..
Halv två ska jag till MVC. Ensam. Pappor och syskon får ju inte följa med..

Ha en trevlig dag! 


Klickat hem----->

..Det är inte bra att ha allmänt tråkigt i 9:e månaden...
             

      
(Bilder tagna från Ellos)




(Bilder tagna från H&M)

Tyckte den här skjortan från Lindex var väldigt snitsig också.. Men den finns ju på stan.


19 dagar kvar...

Thea vägrade somna om i sin säng inatt när hon vaknade kl 00.15, så jag la henne bredvid mej. Tre timmar senare hade jag fått nog av att hon trampade mig på huvudet med jämna mellanrum så jag ringde Kristoffer på jobbet, som mer än gärna ville komma hem! Smidigt fixat! Men jag fattar inte hur folk orkar som är ensamstående! Ojojoj...

Vi kom nyss hem från en sväng på stan. Finns alltid nåt ärende man kan uträtta trots alla tråkiga affärer..
Jag köpte dom där fula skorna som jag har funderat på ett tag. Alltså 999:- känns som mycket pengar att lägga på ett par skor som man ser helful ut i. Jag hade hellre köpt massa smink ist. Men dom är ju praktiska. Och såklart mammorna också ska ha vattentätt i höst och vinter;)

Titta mommo vad fin jag blev i hemstickade tröjan! Tack snälla mommo♥
(Supermysigt med stickade tröjor nu på hösten! Fuskpolon som vi köpte på Åhlens matchar perfekt och super att ha kring halsen när det börjar bli lite småkyligt!)



Nu hör jag en dam som skriker ute på gården.. Hungerstecken känns det som.. Husmodern Elin ska laga korv med bröd till kvällsmat..haha..Bäst jag börjar nu!


Stålmormor

Linnea, Sofia och mamma har varit och hälsat på mormor på sjukhuset i Uppsala idag! Hon har gjort en operation i hjärnan(?!) så hennes Parkinson förhoppningsvis blir bättre! Lite rörigt att förstå sig på sånt där. Men jag hoppas verkligen att det ger resultat! Det skulle ju vara fantastiskt!
Jag och Thea stannade hemma för hon gillar ju inte att åka bil så långt och jag kan inte sitta upprätt i en bil längre än 5 min ungefär. Bebisen trycker och sparkar både upp och ned i magen.. Annars hade vi gärna följt med!

Vi har haft storfika på Engel idag! Hela truppen var samlad!
Vi stod utanför och hängde på låset en halvtimme innan dom öppnade (lite missförstånd om öppettiderna där..hrm) Inte så mycket att vänta på heller. Jag tycker det mesta smakar torrt och djävligt, men det är mysigt att just fika ändå..
Jag och Karin var ändå inte riktigt nöjda och avslutade 2 timmarsfikat hos en kär gammal vän! Mackendonken. haha.. Pinsamt!

                   

    

Annars går vi in i vecka 38 idag! 37+0.. Hurryhurry tiden nu!! 
Igår släppte en liiiten bit av slemproppen så jag blev så ivrig:) Och nyss hittade jag en till rejäl slemklump i trosan! (mysigt..) Men det är bra tecken! Eller inte..haha..jag vet inte.. för den återbildas väl för att skydda mot infektioner om jag inte har fattat helt fel??! 
Jag har iaf fått ett par rejäla förvärkar nu ikväll. Såpass att jag blev påmind om hur ont det gjorde när Thea föddes. Haha..usch-- vad har jag gett mig in på ännu en gång?!
Hursomhelt räknas bebis som färdigbakad vid 37 fulla veckor så nu får du mer än gärna komma ut till oss!

Godnatt då!


Lördagsmys med en 1½-åring


Jag och Thea har försökt oss på lite lördagsmys ensamma nu ikväll..
Vi började laga tacogratäng och Thea var en sån duktig liten hjälpreda och skulle plocka i grönsakerna i skålarna.. Häften på golvet. Häften i munnen ungefär. Sen hällde hon vatten i skålen med riven ost. Nacho-chipsen satt hon i halsen så hon blev helt blå. Och jag livrädd. Eftersom hon inte gillade tacogratängen fick hon en skål med kräm ist. Den åkte i golvet med en jäkla smäll och skvätte ut på en 2 meters radie. Det innebar att det var kräm och mjölk på alla bords- och stolsben inkl elementet.
Då började jag tröttna rejält, men jag kände ändå att jag hade ju laddat för det där "myset"..
När vi hade duschat och gjort oss klara för tv-mys började det om.
Thea hade fått en egen mini ostbågspåse på affären som jag tänkte hon skulle få äta i soffan. Om hon satt still såklart. Och det gjorde hon. Hon har aldrig suttit så stilla..haha..Bara det att hon satt och smetade av sig kladdet på hela sin pyjamas. Och när hon såg att min mage gick i vågor, var hon så gullig och klappade mjukt och sa; Heeeeeeeej... Då har man ju inte hjärta att vara arg.
Nu vände hon upp och ned på sin leksaks korg och slog precis i huvudet i bordet. 
Godnatt!

Höstpimp


Nu är det färdigpimpat ute på gården för i år! Bara staketstolparna som ska sågas av och sen på med sånadär "stolphattar". Nästa sommar blir det nog rödmålat också! Det smälter in bättre mot huset då..

Var på stan nyss och köpte lite höstblommor.. Blev så snyggt så!

  

    

 

Nu äntligen är lamporna inkopplade!
Utebelysningen som vi fick av Micke och Matilda för väääldigt längesen..
Det blev jättesnyggt OCH mysigt! Tack så mycket!:)





23 dagar till BF

Thea och Kristoffer springer runt runt runt i huset å jagar varandra och man kan riktigt se hur dammet yr från både golv och möbler, fastän jag har städat konstant i flera veckor!!

Vi bjöd hem farmor, farfar och Linnea på köttgryta igår kväll. Farmor tog med sig en full rödvinslåda på 3 liter. Hon blev sååå sugen på rödvin när hon hörde att det skulle bli köttgryta. Och vinet smakade mycket bättre hos oss än hemma hos henne sa hon... haha.
Linnea tog med sig en blåbärspaj hon hade gjort. Men vaniljsåsen glömde hon hemma på köksbänken. Smarta gänget. Det var gott iaf!

Jag funderar vidare på om jag ska ta och köpa en ny plattång. En såndär riktig GHD.. Jag börjar tröttna på min bajsiga från OBH Nordica. Det är skillnad på kvaluttan liksom!


...

...Och det här är anledningen till varför Kristoffer inte får ansvaret att köpa kläder/skor till Thea själv så ofta...



Mitt i veckan.. nästan

Jag brukar alltid somna på soffan i veckorna när Kristoffer är hemma. Sen väcker han mig runt 00-01 för att vi ska gå upp och lägga i sängen ist och då kan jag ju förstås inte somna om!!! Det här var tredje natten i rad! Jag låg i flera timmar och vred och vände på mig..Och sen världens halsbränna på det, efter den där satans kebabgrytan..usch! Måste bara klaga litegrann..
Kom ut till oss nu istället bebis!!!

Igår blev gräsmattan klippt. Bilen tvättad. Jag och Thea nyfriserade. Alla vagnarna smorda och förberedda.
Sen hann vi även med en fika. Med mommo!!! Jo, hon ville med mig, K, Thea och Linnea till BK´s.

Nu ska jag ge mig på att torka alla fönster. Kanske inte alla 12, men så många jag orkar och hinner.
Jag har precis skickat iväg K och Thea till stan för att köpa skor åt henne. Får se vad han kommer hem med:)

Slänger in en bild från Thea´s första besök hos frisören.
Hon ville absolut inte ha på sig den där kappan för att skydda kläderna..


Sen fick hon lila sprayfärg i luggen.
Hon var så mallig så och skulle visa alla att hon hade klippt sig:)


ute i skogen

 

Fika i skogen är mums!



Kristoffer bryr sig inte det minsta om svampar och bär.
Han är ute för att se en björn säger han...haha
Det här var det närmsta björn han kom igår...



Vi hittade lite svamp, men bara då mamma å pappa följde med ut i skogen och visade ett superställe!
 Massor av trattkantareller också!!




Bara 25 dagar kvar till Bf nu!
Undrar om jag ska försöka hitta en klipptid idag.. Håret är bra risigt nu..


Mvc

Vecka 36+1
Bltr 140/80
Sf-mått 36 cm
Fosterljud 155 slag/min

Ännu en vecka allt såg bra ut! Sf-måttet hade rättat till sig nu och blodtrycket håller sig fortfarande nere.
Nästa koll på tisdag, vecka 37+2.

(oj vicken taskig bild!)


Nu blire på med stölvarna! Vi ska ut i skogen och leta svamp!
Ha en trevlig dag!



hejåhå

Det blev en hel del shopping igår, men varken skorna eller mössa till Thea.
Å William är ju så duktig och sitter snällt i vagnen, men inte Thea nej! Men vi har liksom inte vant henne med det.. Slarvföräldrar som vi är! Närå, men vi är ju nästan alltid med, både jag och Kristoffer, så det är alltid en av oss som orkar springa efter, busa och bära henne.. Annars var det jättetrevligt med sällskapet! Tack så mycket!

Det blev den här jackan från POP till mig istället=)
Någon där uppe måste ha tyckt att jag ha varit jättesnäll och värd den, då jag hittade en rabattcheck på 15% i plånkan och det blir ju ganska mycket, då den var så pass dyr.
 Den heter ju "Parkas- mamma" och inte bara "gravidjacka"  Den kan man väl ha fastän man inte är gravid längre??!?  Blablablabla...Jobbigt läge! Den var superskön iaf.


 (Bild från Polarn O. Pyret)

Imorse vaknade jag 05.45 och var vrålhungrig. (Eller så visste jag att min nya craving, Extra Prima Äppelkräm från Ekströms stod och väntade på mig;) Jag fick med mig Kristoffer ner på soffan och åt frukost medan han sov.. Myys! Supertidiga morgnar är underskattade!! (om man får somna om igen till 8-9 tiden:)

Nu ska vi iväg till Öppna förskolan och stora lekparken! Såå härligt höstväder ute! Sen vid lunch ska jag iväg en snabbis till MVC. Hoppas allt ser bra ut.. Jag har mina små aningar, men jag vet inte riktigt.. Spännande!


Söndag

Idag blir det en tripp till Borlänge med Hanna.. Ska kika på en varm mössa till bebis och en till Thea också. Och lite andra saker också såklart.. Hittade ett par jättesköna skor med Gore Tex i till mig själv igår på Eurosko i gallerian här i stan. Tänkte det kunde bli perfa att ha nu på hösten när det börjar bli plaskigt ute och man vill vara ute med Thea och busa ändå! Det är väl den affären som har öppnat i kupolen i samma lokal som Wedins låg i förr?! Kan jag ju köpa dom där istället.. Hmm..

Nu måste vi väcka pappsen och göra oss iordning. Ska skriva ut den där lappen som gör att man får hämta ut en babybox på babyproffsen också! Undra om det är samma grejer i den, som det var i den Thea fick när hon föddes??

Ha en bra dag!!





Vecka 37

Äeee men USCH!!! http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5728095.ab

Det liksom "klickar" till från magen ibland.. Ska tydligen vara bebisens leder som knakar när den rör sig. Mysko:)

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 3 okt 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nää. Nu ska jag gå och lägga mig.. Jag mår illa som fan och känner mig helt mörbultad i magen, eftersom bebis inte gillar att jag sitter ner så länge! Kuljul;)

Men först ska jag titta till, och pussa godnatt på min fina lilla tjej som sover<3
Oj vad vi är stolta över henne!





ändrade planer

30 dagar till Bf idag! Fatta vilken nedräkning jag har från och med nu!!=)

Vi var upp på stan idag och bytte det fodrade regnstället vi köpte till Thea igår! Storlek 80 som vi hade köpt (när hon sov) var för litet över rumpan på nåt konstigt sätt, så vi testade ett i storlek 90 istället å då fanns det ju bara grön prickigt kvar.. Så ett sånt fick det bli, men hon var jättefin i det oxå=) Lite lättare att ärvas också, om det nu mot förmodan skulle vara en pojke i magen...
 

Sen sprang jag på vääärldens fynd på Intersport!
En 8848 Gore Tex overall i storlek 90.. Lite gömd sådär på rea-stången.. 
Nedsatt från 2000:- till 1000:- Inte illa pinkat! Nu jäklar är vi laddade inför höst och vinter!
     
Nu är det färdigtshoppat till skruttan ett bra tag framöver... Eller.. efter en matchande mössa.. Och ett underställ.. Och ett par större gummistövlar.. det tar aldrig slut!


Prickigt och lila

Kom nyss hem från en vända på Villgott och stan.

Hittade denna till Thea på LillaÄngeln! Fodrat regnställ från Didriksons 699:-.
Vi har kollat på det länge, då vi båda gillar prickigt och lila, men tyckte att det var bättre att vänta med att köpa det nu till hösten. Köpte även matchande vantar till, men dom går jag tillbaka med imorgon! Händerna blev till två tjocka klumpar å hon kommer bli tokig på dom när hon inte kan ta tag i nåt..


Vårat bortskämda lilla troll fick ju även dom här tuffa tofflorna av sin stormoster!!=)




...Å den här coola krokodiltröjan från LipFish av gammelfarmor=)



Bajsdag

De här är en sån dag då precis ALLT börjar fel! Thea kissade på golvet å när vi skulle torka upp så använde jag typ en hel toapappersrulle som Kristoffer kastade ner i toan. Uppepå mitt kisspapper. Det blev tvärstopp, så nu har vi hållt på med de där snusket i en timme ungefär. Alla fick duscha och börja om från början. Suck!!!

Nu ska vi skynda klä på oss och iväg till Villgott. Jo, jag törs trots svininfluensan, fastän jag ingår i ungefär alla riskgrupper!

Pennor är ju kul har Thea kommit på!!! Fantastiskt att hon har lyckats rita så exakt över ansiktena också! Haha..

Men jag får skylla mig själv som vägrar inse att pennorna måste gömmas här hemma! Nu ska det bli ändring här!
Nää om man skulle våga sig iväg upp på bibblan en sväng och lämna tillbaka böckerna som Thea har ritat så fint
i då...


Mvc igen

Vecka 35+2
Vikt 7,3 kg
Bltr 135/85
Sf-mått 33 cm
Fosterljud 155 slag/min

Bebisen är fixerad och "startklar" nu så det borde vara därför Sf-måttet hade sjunkit med en cm.. Blodtrycket är en aning högre än förra kontrollen, men inte för högt. Nästa koll blir om en vecka.

Nu ska vi ut och fortsätta bygga staket... Det kommer bli kanon när det är klart!


RSS 2.0