Vi är hääär nuuu!

Jupp! Vid sjutiden nu på kvällen cruisade vi in i den ena stugbyn efter den andra. Vi är i Sälen nu. Resan hit gick väl sådär... Vi hade ju planerat att barnen skulle sova hela vägen efter deras babysim haha.. Tji fick vi:) När vi hade passerat Vansbro vaknade Thea och började sjunga.. I Äppelbo vaknade Majken. Sen hade vi fullt sjå att hålla henne nöjd tills vi kom fram till Malung. Håhåjaja.. Vi stannade för en korv i baguett och Thea rev runt bland hyrfilmerna på OKQ8. Majken snuttade och var hur nöjd som helst. Allt var frid och fröjd tills vi skulle packa in oss i bilen igen..  Skrik och panik! Jag bröt mot alla mina regler bara för att få tyst på dom.. Thea fick kladdigt godis, dricka och Kristoffers iphone(säg inget!!), Majken fick plocka fritt med en halv påse majskrokar=O "Vi hade i allafall tur med vädret-feeling".

När vi hade packat in oss i stugan skulle vi äta tacos. Efter två krossade vinglas, en kraschad elvisp och en utspilld mugg med socker har vi nu ätit klart. Linnea, Fia, Thea och Majken sover. Kristoffer och Jonny tittar på hockey. Och jag ska tradera lite...

Imorgon kommer vi vara fulla av ny energi! Finns ju så mycket aktiviteter här att vi inte vet vad vi ska börja med! Thea ska testa slalom, längd och skridskor. Ponnyridning, isgokart, bio, äventyrsbad..


Hjärtebarn

Yeeeeeyy!
Thea laddar inför Sälen...





Måååååååndag

Värsta slöa dagen vi har haft idag! Varken jag eller Kristoffer har haft någon lust att gå ut när de är såhär kallt ute, usch.. På förmiddagen åkte vi iofs upp till församlingsgården och lekt lite. Thea pärlade lite armband och målade " våttivått"(?!) som fröknarna kallade det för. Man blötte nåt speciellt papper med vatten innan man målade med vattenfärg.. Blev ju spännande..haha. Sen åt hon pannkaka.
Vi åkte hem och lagade lite lunch och sen slappade vi framför tvn hela familjen. Vilken chock när vi vaknade och tittade på klockan som visade 17.00. Ojoj.. Imorgon måste vi hitta på något roligare. 

Nu ser jag fram emot femmans nya program Dejting in the dark.. Fan va kul..haha.. Och Desperate Housewifes! 2 mars startar en ny säsong har jag för mig??

 Vad tycker ni? Är dom nå lika??:)


Förra veckan passade vi på att fynda blöjor på Willys till våra pruttapor:) 2 paket för 100:-
Då var fyndiga Elin i farten såklart. Så nu har vårat redan trånga badrum fyllts med 16 blöjpaket...




Summasummarum

För första gången sen kl 7 imorse får jag sätta ned rumpan och vila ett tag! Vi har haft en fullspäckad dag, jobbigt men trevligt. På förmiddagen tog jag med mina tjejer på Meandiparty hos Hanna. Mormor följde också med:) Alltid lika svårt att bestämma sig för vad man ska köpa. Det blir ju ganska dyrt om man vill köpa ett varsitt helt set kläder till barnen.. Hursomhelst. Thea fick en Geisha tunika och jag som älskar att matcha köpte en likadan till mig själv. Och mormor en till sig också, fast i frotté!
Majken fick en kurbitstunika och tillhörande strumpbyxa, men nu blev jag lite tveksam när jag såg den på nätet igen.. hmm.. 
  

Efter meandipartyt bar det iväg hem och fixa lunch, sen vidare till sporthallen. Thea och William skulle bada under tiden jag och Majken hade babysim. Det gick jättebra idag, jag hade passat in bra med mat och sömn innan så hon var i perfekt form:) Det är ju inte det allra lättaste när man har två barn..
Vi fick lära oss nåt "höftgrepp" och på så vis kunde hon hålla upp huvudet själv och lära sig flyta själv! Duktig liten Majken vi har;) (Sen måste jag bara få häva ur mig att jag stör mig på att de nästan bara är pappor som badar med sina barn i vår grupp.. Är det för jämställdhetens skull eller vågar morsorna inte visa sig i badkläder??!:O) Inte för att de spelar någon roll, jag är bara nyfiken,..
Thea ska förresten också få börja bada i en grupp:) Undra bara hur de ska gå när hon inte varit med från start:o

Min PT Linnea och jag gick ner på gymmet efter babysimmet.. Linnea flummade på nån knepig maskin tills vi fattade att en stor musklig man väntade på att den skulle bli ledig..haha..

När vi kom hem kom Roger förbi och drack kaffe och vid 19-tiden drog jag och Sofia igång ett bullbak:/ Kanelbullar, vaniljkringlor och moccarutor. Sofia lämnade hjärnan hemma som vanligt:p


Nej nu sjunker graderna ute IGEN.. -23,9. FUCKING JÄVLA KYLA!!! Jag är trött på att frysa HELA tiden!! Jag vill kunna gå mysiga barnvagnspromenader med Majken och vara ute och åka pulka med Thea ju!! Så, nu fick jag ur mej de också!

Nu sover våra små och jag ska få lite massage eftersom jag är "-den bästa flickvän man kan ha" enligt Kristoffer. Tacktack! Godnatt!



Fredagsmys?!

Idag har jag och Thea städat på förmiddan. Golven skulle dammsugas och sen moppas. Hon fick en egen trasa att torka med. Det förklarar väl det mesta.. VATTEN ÖVERALLT! Vi fick gå runt med en handduk på golven för att få upp de mesta. Thea hade kul iaf. Och så kanske hon lär sig nåt av att få vara med och hjälpa till. Fast de där med att krama ur trasan brydde hon sig inte ett dugg i;)

Klockan är 18 nu och båda tjejerna sover.. Det blir en härlig kväll;) Vi skjutsade pappsen till jobbet nyss, och nu ska jag försöka få ihop lite fredagsmys. Thea har redan ätit upp sin godispåse haha.. Fast de är nog lika bra. Annars blir hon speedad av sockerkicken senare på kvällen.

Thea hälsade på M och M´s lilla kattunge. Det var en upplevelse=D







Längtar till SÄÄÄÄLEEEEEEEN nu!!!! Det ska bli så skönt med lite miljöombyte! 4 dagar med mina käraste syrror..Hrrm.. Får se hur länge vi håller sams hehe.. äsch då, jag ska vara snäll tror jag.
LINDVALLEN here we come!!

Ne nu måste jag väcka brudarna. Majken ska få smaka köttfärssås och spagetti ikväll:) Kladdfian slukar all mat jag har gett henne hittills, så det känns skönt.

Ha en trevlig fredagskväll!


Tre i rad


...Joo. Alla tre bilbarnstolarna fick plats på rad i baksätet, till Kristoffers stora förtret;)


semmeldagen

BORLÄNGE idag!! Vi fick en massa viktiga och bra-att-ha saker köpta:)

* Bilbarnstol till Majken, blev en Acta Graco Cosmic till perfekt pris!
* Gympaskor till mej (moget de lät då)
* Hela familjen fick nya byxor och Thea och Majken varsin vårmössa och någon tröja,.
* Knoppar från Indiska till skåpet jag har målat vitt.
* "Minitoasits" till Thea. (Som hon vägrade testsitta på)
* K chippade(?!) sitt WII så han kunde börja spela sitt Super Mario Bros. (Så nu vet jag vart jag har honom inatt)
* Dopgåvan till lilla Malva fixad.


Tack för trevligt sällskap Hanna! Att ni står ut med oss gnällsippor;)

När vi skulle åka hem somnade Majken direkt i bilen. Perfekt!, viskade jag och K till varandra. Då började Thea gapa å skrika! AJ AJAJAJAJAJAJAJAJAOOOOOOAOAAAOAOHHHHIIIHIIIIHIIINÄÄÄÄ i långa haranger.. Nåt nytt hon har börjat med när hon har tråkigt. För när man har ont får man ju uppmärksamhet ellerhur!??
Efter 5 min obotligt skrik från Thea tröttnade Majken på hennes gnäll och vaknade. Så avlöpte dom varandra hela vägen hem. Jag vet inte nå hur man ska göra liksom.. Stanna? (men då får man sitta inklämda i bilen, mitt ute i tomma intet på nån avfart tills det är dax att åka igen, å då blir det ju lika skrik och panik igen:O) Höja volymen? Men då tänker jag på dom små stackars öronen.. Nä det är då jag vill ha en såndär liten önskeknapp att trycka på och VIPS så sitter man hemma! Mätta, nyduschade och lagomt sömniga:)

Ja önska kan man ju.. Inte en ENDA semla har vi ätit idag heller, fastän semlorna riktigt flööödade i alla cafeér och mataffärer. Vi tog kalorierna på Max ist;)


...Å Knin! Raclette är nåt hopkok av en massa saker och OST man steker på en litet stekbord, direkt på köksbordet. Fast jag har blivit jäkligt äcklad efter att ha ätit det 3 dagar i rad bara för att få slut på resterna haha.. Vi och hela huset STINKER stekos..haha..

Gudnajt


Hjärtans dag full av sol

Oj vilken dag. Det har gått i ett fastän det är söndag! Och en sån vacker dag dessutom!!
Jag och tjejerna startade dagen med en promenad över till mamma och pappa. Thea satt och tjurade på boben.. Solen sken rakt i ögonen på henne:) Tillsammans åkte vi ut till stugan en sväng och lekte utomhus. Thea o Fia hade kul med den lilla lilla sparken. Majken fick tutta utomhus i min famn. Hon somnade så skönt med solen skinande på sig, den riktigt värmde:) Det måste väl nästan vara det enda solsken hon har fått på sig sen hon föddes..
Påväg hem hamnade jag för långt ut på väggrenen vid ett möte och fastnade, men jag fick finfin hjälp så de löste sig snabbt! Tack o lov!
Så har vi hälsat på uppe på knutsbo och fått godaste kladdkakan:) Det är så kul och se hur dom små leker!
Efteråt var jag o Hanna duktiga och förbrännde kladdkakan (nästan;) Jag tar nya tag nästa gång, jag kom liksom av mig efter ett raserianfall på K..haha.. From nu packar jag mina väskor SJÄLV! Tack!
Nu på kvällen kom Linnea Jonny och Fia förbi. Vi har ätit raclette haha.. 90-tals mat de där:)


Nu ser jag fram emot tisdag för då har vi bokat in en Borlängetripp! Som jag har längtat!!! Majken ska få en ny bilbarnstol. Lika bra att passa på nu när de var rea. Och så SKA jag köpa nåt till mig själv och Thea behöver byxor.

Jag fick hjälp att mata Majken imorse...♥



Fullt upp!

Nu har vi haft fullt upp hela veckan och träffat folk, så trevligt så:)
Vi kom nyss hem från badhuset med barnen.. Malva och William var också med. Efter badet blev det obligatorisk efter-badet-lunch på McDonalds:) Båda våra små troll blev så trötta att dom sover en stund samtidigt nu. Då passar jag på att gå loss med dammtrasan! Solen blottar precis ALLT damm!!
Hmmja.. Dåligt med bilder också.. Jaja.. ikväll hörde jag talas om myskväll med chips och dip med siss:) Fast känner jag henne rätt hinner hon banga ur.. Får se då!
Nu vill jag iaf ha MERA vår! Gud så härligt i vår och sommar, när man kan gå ut i lekparken här utanför med bägge barnen och busa! De blir grejer de:)
ne nu ska jag hjälpa min karl att städa! 

Familjeplanering 2010

INGET BARN
Är du kvinna och firvilligt barnlös så är det en provokation så stark att den lätt går att bygga en mediakarriär på. Ring Expressen!

ETT BARN
Är en bra start och ett löfte om att fler är påväg. Kommer det inga fler barn har vi ett problem. Glöm allt tal om att varje barn är en gåva för här är det du som inte unnar ditt barn ett syskon. Förmodligen för att du själv är så uppfylld av dig själv och dina egna behov. Bara tanken på hur du skämmer bort ditt barn, denna lilla kejsare, känns dessutom hotfull.

TVÅ BARN
Bra jobbat. Eller lagomt jobbat, som vi säger i Sverige. Blev det en av varje sort? Grattis, ni har gjort ert. Inte. Försök igen och köp större bil.

TRE BARN
En av varje nu? Om inte så får ni nog lugna er. Ni vet väl att man kan skydda sig?

FYRA BARN ELLER FLER
Rena vansinnet. Är ni med i någon sekt eller ska ni öppna eget dagis?


Måndag, fika och BVC

Igår var det dax för föräldragruppen träff igen!
Alltid lika spännande med vägning och mätning:)

Majken 4 månader

Vikt 6850 gram
Längd 64 cm
Huvudomfång 42 cm

Hon har gått upp prick ett halvt kilo på en månad. Nu börjar hon plana ut på vikt och längdkurvan så nu ligger hon precis på "normal"-strecket. Jag som trodde hon skulle förbli en stor liten klump;)


4 mån och sliter redan i blommorna och käkar direkt på osten;) Det bästa att tugga på hittills var en orange pappersservett. Hon blev riktigt ledsen när jag tog bort den från henne. Och tystnade direkt hon fick tillbaka den;)

Oj vad Thea blev chockad när Majken drog sönder växten..BOMMA! BOMMA!? och tittade ängsligt på mig..haha.. 
Nu är de dax att ställa prylar en bit bort från lilla damen!


Lördag

Vaknade nyss efter att ha råkat slumrat till brevid Majken på soffan. Då var jag visst trött på riktigt:)
 
Thea ska sova hos mormor och morfar inatt. Vilket sjå hon hade att packa väskan. ALLT skulle med. Miniostbågspåse, lördagsgodiset, Böckerna också. Vems mormor och Mollan och Mormor, och pyjamasen. Sen på med halsbandet runt huvudet. Plocka i, och plocka ur, hundra gånger! Hon upprepade -mommo?? -mommo?? hela eftermiddagen tills det var dax att klä på sig och åka iväg. Då ville hon helt plötsligt inte..nehe! -Thea hemma, Mej hemma!!! IIIITA (rita), penna, papper dää!!!! haha..


"Bara eeeeen till" Precis som Alfons:)


Efter Thea och pappsen hade jäktat sig iväg tog jag och Majken ett bad tillsammans. (lite lugnare än när Thea är med:) Hon vill inte ligga och bara titta längre, nu ser man hur det spritter i hela kroppen! Hon sträcker sig mot alla badleksaker för att ta dom och smaka lite och snutta på dom:) Hon är för nyfiken för att ligga ned, utan vill helst "stå" upp och sparka med fötterna. Vilding!
Hursomhelst, väldigt trevligt att bara rå om Majken en kväll. Bara ligga på soffan och mysa. Beundra henne när hon ligger och sprattlar i babygymmet, men jag kommer sakna Thea jättemycket när jag går upp och lägger mig, ingen som värmer upp täcket, sparkar mig i ryggen och kittlar mig i armhålan:)

Vi hälsade på uppe på hammarbacken igår kväll.
Farmor har haft en hel del knepiga glasögon i sina dar...




 

Nu vaknade damen på övervåningen..hmm..

25 för priset av 1!

Idag har vi varit på bibblan och fyndat böcker! Dom hade utförsäljning! Kvart i tio hängde vi på låset:)
Notan gick på 125:-
Perfekt!


REKORD

Var nyss in på "mina sidor" på Vb-Energi och kikade på vad nästa elräkning kommer ligga på..
4626:-.

Så till er som funderar på att flytta till hus. Skippa det! Det är BARA kul på sommaren;)
Någon mer som fick en saftig räkning denna månad??




Idag har vi varit iväg till Lillkyrkan på "utegrupp". Vi gick iväg till en pulkabacke och fikade. Jag, Thea, Majken och 2 fröknar.. KUL! nej.. ENSAMMA IGEN!
Jag som sa till Thea innan vi åkte hemifrån att vi skulle till Lillkyrkan och träffa massa kompisar och åka pulka! Vad ska hon tro när de är tredje gången vi är dom enda som kommer och inte en enda kompis att leka med!?:(
Jaja.. Vi kommer fortsätta gå dit så får vi se om de kommer fler nästa fredag! Klockan halv 10 är det om nån mer är intresserad iaf.







Efter det träffade vi faster Eva och lunchade på Akropolis och fika på engel! Trevligt!
Nu ska jag sätta mig brevid K och Thea i soffan och mysa å försöka smälta elräkningen..haha!
Tjing!!


Klockrent

Vet ni vad det är för likhet mellan ett par foppatofflor och en fjortis?
Båda är jävligt sköna att sätta på, men pinsamma att gå med på stan!

Stulet från Petras blogg:)


Majken 4 mån

Dagarna bara springer förbi och våran lilla Minna blev 4 månader idag♥ Nu ligger hon bredvid oss här i soffan och sover, vi har inte fått någon riktig rutin på de där att sova i egen säng. Äh.. Hon sover iaf bra och det är huvudsaken. Hon har fått smaka på lite annat än bara tuttmjölk nu någon vecka och allt har slinkit ned! Över förväntan. Mosad banan, mannagrynsgröt, banangröt, mosad potatis med smör. Inte som sin syster som vägrade äta nåt annat än bröstmjölk, ungefär hela första året:)



Imorse ställde vi klockan för att komma iväg till Borlänge och Leklandet med Hanna o barnen. Först gick vi en sväng på Kupolen och kikade där. Och tänka sig! Jag fick bara med mig två pyjamaser hem! Duktigt Elin!
Kristoffer hade "kopplat" på den andra sittdelen i syskonvagnen, så där satt Thea och William och delade på en påse med äppel och päronklyftor..haha.. Thea var så glups att hon bet sig själv i fingret. Hon blev först helt chockad sen jätteledsen.. Tokan då!
Kristoffer skuttade runt med Thea och William på Leklandet. Han var tröttare än Thea efteråt:)
Det var trevligt som vanligt! Ett tips för dig som ska dit bara! Ta på dej den tjockaste jackan du har om du ska sitta å fika. Det drog ISkallt från dörren. Och Thea var iskall om händer och fötter efter ett tag.
Sen har dom ju så tattigt fika! Färdigbakade "Go´bitar" för 15:- styck. Nä usch!

(Ett kort, sen dog såklart kameran)


"LYCKAN ÄR ATT HA EN SYSTER.."
(eller en bror kanske;)

Thea och Majken testsitter vagnen med sittdelarna på

...Men nu är liggdelen på igen! Den får duga ett tag till.
Jag är iaf glad att vi köpte denna vagnen. Hon hade ALDRIG fått plats i vår förra syskonvagns liggdel nu när de är vinter med tjock overall och åkpåse.

jobbigt att läsa när inlägget blev så långt. Godnatt!



...

Som hemmaförälder blir du bättre på;

• Kreativitet
• Flexibilitet
• Effektivitet
• Ha många bollar i luften
• Organisera och hantera logistik
• Hantera konflikter
• Sätta gränser för andra och dig själv
• Hantera stress och kaos
• Ha tålamod
• Acceptera nederlag
• Visa empati
• Hantera motivationstekniker
• Hantera personers motsatta behov
• Ge och ta feed back


RSS 2.0