sista augusti


Theaskrutt tog en sovmogon till 10 idag! Det tackar jag för, då vi har kommit i säng alldeles för sent de två senaste kvällarna..Nu har vi nyss ätit lite frukost. Thea har en ny frukostfavorit. Yoghurtsmoothie med hallon, blåbär och banan. Nyttigt och bra=) Att hon bara slickar av smöret på smörgåsarna jämt struntar jag i då=) 

Vi ska iväg och handla lite mat nu medan Kristoffer sover vidare. Får se hur bra det går, hon vägrar ju sitta i kundvagnen.. Jag brukar vara heeelt slut efter en storhandling med Thea ensam..haha.

Igår hade vi en heldag ute i skogen vid biskopsnäset. Mamma pappa och Linnea var funktionärer på lilla finnmarksturen så då följde vi med! Thea strövade runt i skogen.. Hon njuter verkligen när hon får gå runt som hon vill och äta blåbär direkt från buskarna=)   



Och igår gick vi in i vecka 36! Jag måste packa iordning en BB-väska snart ju! Fattas massor av saker!!


Pappa upp i dagen...


Thea fick två polotröjor och ett par byxor av gammelfarmor idag. Tack! Men..
Alltså, polotröja i kombination med hennes frilla...hahaha.. Hon ser ju som tagen ut från 70-talet! Lilla skruttan då=)
Vi har döpt om henne till Kristoffer om nån undrar=)



Thea?



Kristoffer?!


21 bast

39 dagar kvar till BF. Det låter ju inte alls långt..

Igår fyllde jag år! Tack så mycket för alla fina presenter! Jag är vuxen nu på riktigt förresten! Kom på det på kvällen när jag funderade på allt jag hade fått..haha.. Bl.a ett superfint staket, en såssnipa till vår snitsiga servis. (Ja vi samlar på en sån också=) En jättekastrull och prenumeration på NLT bl.a=)
Det blir sjukt mycket vuxenpoäng de där!


Var nyss in på FK och kikade.. Hade visst 137 st föräldrapenningdagar kvar av 480! Det var värst vad vi hade snålat.. Är det meningen att dom ska ta slut helt nu snart eller ska man spara??!! Jag fattar ingenting?

Vecka 35




Då går vi in i vecka 35 idag då! Jag kan inte fatta att det går så fort!
Vad händer denna söndag?, kära syskon=)
Borlänge har vi redan avklarat 2 ggr den här veckan, så det är väl inget alternativ. Jag skulle iofs vilja plocka lite mer blåbär å lägga i frysen men dom kanske är övermogna nu?! Kanske blir en skogstur senare på eftermiddagen..Hmm..

Vi åt kalaspuffar i morse jag och Thea. Efter en halvtimme gick jag på toa och kissade..
Vad är det i dom egentligen när kisset blir å lukta så skumt??! Alldeles för mycket socker vet jag ju, men ändå?!

shoppingtajm

Nu var det dax för lite höstnytt igen!
För den som är intresserad kom jag hem med det här...

Jag gjorde världens kap! Adidasskorna till mig för 400:- ist för 700:-! Och nya stövlar med alldeles lagom klack.
Thea fick vinterkängor från Ecco...(i pojkfärgen grön/svart såklart=) Det sved i plånkan, men då vet man att hon är varm och torr om fötterna hela vintern iaf. Dessutom är dom väldigt "nätta" i modellen, så det är lätt för henne att gå i dom i vinter!

    

    

              

Annars har vi bara tagit det lugnt idag.. Det var nått "kommunal" jippo eller nåt i stadsparken idag, så vi var förbi där en sväng. Theaskruttan fick testa på att rida på en liten ponny för första gången idag! Hon såg så stolt ut när hon satt på hästen med både hjälm och väst på sig=) Hon blir säkert en riktig hästtjej varesej vi vill eller inte, hon vill väl vara lika som lillmoster såklart=) hihi...
Efter det spelade vi en runda minigolf. Spöstraff till Kristoffer som vann stooort över mig och Sofia!!!
Godnatt!!!


MVC

Kom hem från Mvc nyss och allt såg fint ut även denna vecka! 20/8 Tog inget stick i fingret och inget urinprov. Det blir väl nästa gång istället... v. 33+4. Bltr 130/80. Vikt + 5,6 kg. Sf-mått 34. Fick inga fosterljud för bebis blev helt vild när jag la mig på rygg, och började snurra runt flera varv så BM hann inte med och lyssna.. haha..
Ska iaf dit 1 september igen. Nu börjar besöken bli tätare.. 

Nu ska vi ta en promenad upp på stan och handla lite mat och in en sväng på apoteket.. Vi måste få lite luft fast vi är snoriga känner jag!
Och jag ska baka en blåbärssmulpaj ikväll... Det var Thea som ville ha det sa hon!!!! (Nä okej då. Det var jag som blev jättesugen..)

(Och till Linnea! Mr Apiii är back on track! Han låg ute i garaget hela natten och sniffade den härliga garagedoften=)


Mr Apiiiii.. Var ääääär duuuu????

Nu är alla i familjen förkylda samtidigt. Kul jul. Jag vaknade med världens halsont, men jag är inte så snorig. ÄN.

Och igår kom min älskade H&M-guldbonus i form av 600 pix i checkar! Plus ett såntdär erbjudande att om man handlar för 300:- får man 50:- rabatt och om man handlar för 600:- får man 100:- rabatt osv... Det måste betyda att jag kan handla för 700:- för mina checkar??! =) Jag ska försöka att bara handla till mig.. men det blir svårt. Det är ju mycket roligare att handla små söta barnkläder ju!

På eftermiddagen ska jag till MVC. Det ska bli spännande, men resten av klanen får stanna hemma så vi inte smittar ner folk.

Å Linneá kom hem från de där konstiga landet igår.. Jag har fortfarande inte fattat vart hon har varit. Ena stunder säger hon att hon har varit i Montenegro och andra i Serbien?! Är det samma sak liksom? Hursomhelst hade hon med sig en jätte gullig apa till Thea, Mr Apii, men han är spårlöst försvunnen! Måste kika i bilen igen!


Graviditeten vecka 34

Mamma


Pappa


Storasyster





Tisdag


46 dagar kvar till BF och jag har redan halsbränna dygnet runt och helt sjukt ont i höfterna efter en natts sömn! Hur ska det här sluta..haha. Dessutom vaknade jag imorse av ett hemskt sendrag i ena vaden, men den här gången lyckades jag vinkla foten "rätt" så jag slapp väcka både Thea och Kristoffer.. Ajajaj..

Igår var vi iväg på UL i Falun och fick se våran minsta lilla skatt igen! Så härligt lugn och harmonisk man blir när man ser sin lilla älskling på skärmen!! H*n låg exakt på mitten av viktkurvan och allt såg fint ut. Åh vad vi längtar efter dig!
När vi satt där tänkte jag att det känns skumt att jag ska föda barn snart igen. Om 6-7 veckor liksom. Jag har inte riktigt hunnit med tiden, fastän jag räknar ned dagarna, sakta men säkert.. Men jag hinner väl ändra mig såklart=)

Nu vaknade Thea och Krille på övervåningen. Och nu hörde jag en nysning... Skruttan blev pangförkyld igår på förmiddagen och snoret bara rinner, men sist vi var sjuka var i början av maj, så det är väl inte mer än rätt att vi blir det nu.
 
Å hon fick med sig pappsen ner i plurret igår kväll! Så skönt att bada när man är snorig.



Grattis!!!!

Världens bästa pappa och sambo Kristoffer fyller år idag!!! GRATTIS!!!


(Nä, jag skulle inte heller vilja fylla 31..hehe)

Kalasdag

Det blev varken bio eller seans igår kväll.. Vi var ute och flängde hela dagen och kvällen. I minsta detalj gjorde vi detta!

Lunch på stan. In på bilioteket och låna några böcker till Thea. Hem. Thea sov lång middag. Sen hoppade vi upp på cyklarna och drog iväg till MM och skulle hyra film, men först var vi in på bion och köpte biopopcorn. Det blir ju inte lika stämning med hemmapoppade;)  På vägen dit hälsade vi på Roger och Kerstin. När vi kom fram till MM var popcornen nästan slut..=) Thea satt i cykelsitsen och mumsade konstant hela vägen... Vi hyrde film sen vände vi hemåt igen. Vi stannade till och åt kvällsmat på Toffes, sen vidare till Minigolfen och spelade en vända. Thea fick en egen miniklubba och boll=) Hon tyckte det var jättekul! Och det var inga problem att ha henne med heller! Skönt att det är staket runt om banorna iaf, annars hade det blivit ett jäkla springande! Efter det cyklade vi upp på Hammarbacken och hälsade på där! Phjuu! Till slut åkte vi hem och Thea somnade. Jag och kristoffer (eller bara jag) kollade på "Vi hade iaf tur med vädret 2"..Vilken värdelös film! K masserade mina fötter istället! Det var välbehövligt!



Och Kristoffers lyckodagar fortsätter:/... Idag kom avin att han kan hämta ut sin nya telefon.. iPhone blablablablabla.. Jag är trött på den innan han ens har hämtat hem den..haha.
När ska jag få nån kul pryl att glädjas åt?!??!?!?

Torsdag

Torsdag och vi har fortfarande ingen bil. Kofångaren som beställdes i måndags hade fortfarande inte dykt upp, så det lutar åt att vi måste åka hyrbil till Falun på måndag.

Och äntligen sitter den där. Tatueringen på Kristoffers rygg.. Som han har tjatat! Ingen liten blaffa;) Han går runt och speglar sig konstant..


Blir det Ice Age3 på bio eller seans i smb ikväll??! Vi kan inte bestämma oss:/ Någon som vill vara barnvakt??:p

Nu vaknade Thea, så vi ska fika lite blåbärssmulpaj som vi gjorde igår kväll! Mmm..

Onsdagen den 12 augusti

Vem lämnar sitt barn på dagis för att barnet måste stimuleras?! Jag trodde man lämnade barnet där för att man själv tvingas börja jobba eller måste få tid att söka jobb eller studera.. Hursomhelst är det är härligt att kunna få vara hemma med sin dotter länge när hon är liten!

Och så lite nedräkning..=) Snart bara 50 dagar kvar!

Du är på dag 228 av 280. (81,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 3 fulla dagar (v32+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 3 okt 2009
Du har 52 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu ska vi ta en cykeltur till stora lekparken och busa lite! Tjingeling!

Tisdag

Vi kom nyss hem från badhuset.. Thea tycker det är så kul! Men vi skippade äventyrsbadet och nöjde oss med att bada i mellanbassängen och babypoolen.. Det är halva badpriset nu under sommaren dessutom! Perfekt också för oss som bara är i plurret en timme på sin höjd.
Nu ligger Thea å Kristoffer och sover middag på soffan och jag ska försöka fixa iordning håret! Jag la i en färg igår kväll eftersom min kära syster sa att jag såg förjävlig ut. Då skulle hon ha sett mig nu...haha.. Som tur är åkte hon iväg till Montenegro?! imorse så jag hinner göra nåt åt helvetet innan hon kommer hem. Det är riktigt klimakterierött, med lite drag åt det lila hållet. Jaja..
Jag hörde nåt tissel om en fika nu på eftermiddagen med Kanin, men Thea sover ju och jag törs inte visa mig ute och dessutom har jag en djävulsk halsbränna, så jag avstår! Men det hade varit kul!
Och vi har ingen bil den här veckan. Knappt några kanaler på TVn heller. Fan va skönt de hade varit och levt såntdär Amishliv...

Lördag

Nu var det längesen jag uppdaterade igen.
Thea sover nu och K är på jobbet. Sista natten! Det ska bli så skön att få somna tillsammans imorgon kväll! Eller... jag menar, att få somna på soffan runt 21- tiden och bli väckt av K som har tittat på typ 3 filmer och länsat kakskåpet helt själv=) Jepp! Han har börjat laddat inför bebisens nedkomst. Han håller inte igen med fikat längre och han har börjat "boa" lite smått..haha..
Vi går in i vecka 33 imorgon och jag börjar bli lite stressad faktiskt=) Jag har börjat tänka på vad lyxigt jag har det som lägger Thea vid 7-8 på kvällen och sen kan sätta mig vid datorn flera timmar i sträck..haha. Så funkar det ju inte riktigt när man har en pyttig bebis som ska ammas=) Thea hängde mest vid tuttarna hela dagen. Och natten. Fram tills hon var ett år ungefär. Då började man känna sig lite friare=) Nu har hon blivit tuttfrälst igen:/ Stackars liten Thea som får dela med sig av "sina" älskade tuttar! (Mycket tuttprat blev det!)

Thea har sagt ett till ord idag förresten! Hon var färdigduschad och stod i badkaret och huttrade. NANUUUU! NANUUUU! vrålade hon...Jag tolkar det som att hon ville ha en handduk!=)

Nej! Nu ska jag beställa fler foton! Jag har framkallat foton från det att Thea föddes tills ettårsdagen. Och det fyller upp 5 stycken album med 200 kort i varje.. Alltså 1000 bilder, och då har jag ändå valt ut de bästa korten.
Den utgiften tänkte man inte på när man planerade att skaffa barn liksom...


RSS 2.0