Barnbidrag

Jag brukar haka upp mig på dom som tycker att barnbidraget ENBART är barnets. Alltså att varenda liten krona borde sparas till barnets 18årsdag, "för hade du inte haft barn, hade du inte fått något barnbidrag blablabla".

Alltså vad kostar inte dom små pruttaporna tills dom blir nästan vuxna??!

Det är väl bara att gratulera dom som klarar sig utan att använda barnbidraget och kan lägga undan hela summan. Men det blir väl folk av barnen ändå, fast dom inte har hela barnbidraget i form av 226800:- på ett konto den dagen dom fyller arton? Kanske inte många 18åringar som är mogna att ta ansvar för så mycket pengar?

Vi sparar några hundringar var till Thea och Majken varje månad, sen har vi en tanke om att kunna betala deras eventuella körkort. FÖR att det är bra att ha när man söker jobb osv. Men jag har inte det minsta dåliga samvete när resten av pengarna går till mat, kläder eller andra nöjen..

Vad tycker du?

Kommentarer
Postat av: Jossan

Men herregud, inte betalar väl staten ut barnbidrag för att ungarna ska ha ett fett sparkonto när dom blir vuxna. Det gör dom för att det helt enkelt kostar att ha barn. Hallå, barnbidraget täcker ju inte ens dagisavgiften om man nu har en sådan. Vi gör lika, lägger undan lite varje månad men deffenitivt inte 1050 spänn. Vilken 18-åring sitter med den summan pengar ? Kanske den som inte behöver lära sig ta ansvar för vad tjäna pengar är.

Jag har aldrig ens övervägt att spara allt till Holger. Dom behövs som sagt till mat och annat nödvändigt.

2011-02-18 @ 11:41:17
URL: http://josephinelovisasophia.blogspot.com
Postat av: =)

1. fattiga skall ej ha barn, då dem kostar. har man inte pengar så man kan ta hand om barnet, utan att man skall spara undan hela deras lilla inkomst ska man ju fan inte föröka sig. säger sig ju självt? vad ska de små liven leva av? luft och vatten?



2. självklart ska väl barnBIDRAGET gå till sånt du skriver om, mat, kläder och nöjen. det är ju en hjälp som sagt på ett bidrag till barnen. knappt så 1050 kr räcker til mat, nöjen, kläder. (nej, det gör det inte) inga pengar ju.

3. grattulerar till den 3:e, tror på en liten pojke nu. :)



(ps! detta är mina personliga åsikter och vi tycker Alla olika om saker och ting.) ds!

2011-02-18 @ 12:48:57
Postat av: Anonym

Har tyvärr aldrig kunnat spara nåt av barnbidraget, trodde inte att det var meningen- och det har ju blivit bra ändå:)! Det orättvisa är ju att barnbidragen inte är behovsprövade!!!

2011-02-19 @ 09:07:37
Postat av: Angelica

Jag håller verkligen med, de är ju meningen att de ska gå till dom! Dom kostar oss ca 1 miljon kr tills dom blivit 18 år, de har dom gjort en undersökning på. så de lilla lilla barnbidraget vi går från staten ska gå till dom inge annat! =)

2011-02-19 @ 21:47:17

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Är du här ofta?

E-postadress: (visas bara för mig)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0